Ochutnajte lahodné recepty na šalát z červenej repy na nekonečne mnoho spôsobov!
Príprava je jednoduchá a nezaberie skoro žiadny čas.
Servírujte ho ako prílohu k mäsu, ľahkú večeru alebo zdravú desiatu.
Naše recepty
Môžeme ísť repu surovú?
Repa je známa predovšetkým pre svoj jasne červený odtieň. Majú zemitú chuť, ktorá je často popisovaná ako ľahko sladkastá až kvetinová.
Repa má mnoho zdravotných výhod, ale jej varenie môže byť časovo náročné. Jedným z riešení je pridanie surovej repy do vášho jedálnička.
Varenie a pečenie sú niektoré z najbežnejších spôsobov úpravy repy, ale môže byť tiež upravená v pare, nakladaná alebo upečená v mikrovlnnej rúre.
Ale najjednoduchší a najrýchlejší spôsob, ako jesť repu je zasyrova.
Surová repa poskytuje najväčší nutričný prínos, pretože po uvarení stráca koncentráciu antioxidantov.
Všetky časti čerstvej repy je možné konzumovať surové. Patria sem listy a stonky, ktoré sa obvykle vyhadzujú. Hlavnou časťou repy, ktorá sa konzumuje surová, je cibuľa. Aj jej šupka je jedlá, takže si môžete vybrať, či ju budete jesť alebo lúpať.
Takže všetky tieto recepty s varenou červenou repou si môžete pripraviť aj zasyrova.
Zdravotné prínosy surovej repy
- Šťava zo surovej repy môže pomôcť zlepšiť krvný tlak
- Repný džús môže pomôcť zvýšiť športovú vytrvalosť
- Repný džús môže pomôcť s regeneráciou svalov
- Surová repa je spojená s nižším výskytom rakoviny
Varovanie
Zatiaľ čo surová repa má mnoho výhod, ľudia so sklonom k obličkovým kameňom by ju mali jesť s mierou. Je to preto, že repa má vysoký obsah oxalátov, ktoré môžu prispievať k obličkovým kameňom.