Skúste naše recepty na doma vyrobenú sangriu. Sladké alkoholické aj nealkoholické osvieženie!

Hľadáte niečo, čo vás osvieži a zároveň vám nechá príjemnú chuť na jazyku?

Vyskúšajte naše lahodné receptúry na sangrii.

My pre vás máme alkoholické aj nealkoholické varianty, plné ovocnej chuti a ľahkosti.

Ako vyrobiť najlepšiu sangriu?

Pôvod sangrie

Sangria k nám prišla zo Španielska a Portugalska. Má dlhú a bohatú históriu, ktorá siaha až do stredoveku. Bolo to pôvodne vyzreté víno zmiešané s ovocím a korením, ako je škorica, potom sa postupom času vyvinulo do rôznych regionálnych variácií, ktoré nájdete aj v našich receptoch.

Aké je najlepšie víno?

Nemusíte nutne chcieť použiť svoje najlepšie víno, pretože do neho budete miešať ďalšie ingrediencie. Niekoľko obľúbených druhov na použitie sú: Pinot Noir, Merlot a Cabernet Sauvignon, ale všetko závisí od osobných preferencií. Len nezabudnite, že pridáte množstvo ovocných prvkov a peknú dávku cukru. Pokiaľ pripravujete bielu sangriu, potom použite: suchšie alebo kyslejšie vína ako Sauvignon Blanc, Albariño a Muscadet.

Aké je najlepšie ovocie?

Chcete použiť voňavé ovocie, ktoré môže zostať v džbáne po dlhú dobu bez toho, aby sa rozpadlo. Citrusy, hrušky, brusnice a granátové jablká sú skvelé do sangrie v zimných mesiacoch! Medzi ďalšie obľúbené ovocie patria: pomaranče, jablká, čučoriedky, jahody, broskyne, černice a ananás.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.