Hľadáte niečo, čo vás osvieži a zároveň vám nechá príjemnú chuť na jazyku?
Vyskúšajte naše lahodné receptúry na sangrii.
My pre vás máme alkoholické aj nealkoholické varianty, plné ovocnej chuti a ľahkosti.
Naše recepty
Ako vyrobiť najlepšiu sangriu?
Pôvod sangrie
Sangria k nám prišla zo Španielska a Portugalska. Má dlhú a bohatú históriu, ktorá siaha až do stredoveku. Bolo to pôvodne vyzreté víno zmiešané s ovocím a korením, ako je škorica, potom sa postupom času vyvinulo do rôznych regionálnych variácií, ktoré nájdete aj v našich receptoch.
Aké je najlepšie víno?
Nemusíte nutne chcieť použiť svoje najlepšie víno, pretože do neho budete miešať ďalšie ingrediencie. Niekoľko obľúbených druhov na použitie sú: Pinot Noir, Merlot a Cabernet Sauvignon, ale všetko závisí od osobných preferencií. Len nezabudnite, že pridáte množstvo ovocných prvkov a peknú dávku cukru. Pokiaľ pripravujete bielu sangriu, potom použite: suchšie alebo kyslejšie vína ako Sauvignon Blanc, Albariño a Muscadet.
Aké je najlepšie ovocie?
Chcete použiť voňavé ovocie, ktoré môže zostať v džbáne po dlhú dobu bez toho, aby sa rozpadlo. Citrusy, hrušky, brusnice a granátové jablká sú skvelé do sangrie v zimných mesiacoch! Medzi ďalšie obľúbené ovocie patria: pomaranče, jablká, čučoriedky, jahody, broskyne, černice a ananás.