Pripravte si s nami jeden z vyhlásených pokrmov francúzskych Álp.
Zapečené zemiaky so slaninkou, syrom reblochon, smotanou a bielym vínom.
Už sa vám zbiehajú sliny?
Tak sa poďme na recepty na tartiflette spoločne pozrieť!
Máme pre vás niekoľko rôznych variantov.
Naše recepty
Hľadáte niečo naozaj zdravé a chutné? V tom prípade vyskúšajte naše ďalšie recepty z čakanky ! Ochutnajte polievku, šalát alebo osviežujúci koktail.
Pár zaujímavostí na záver
- Pokiaľ nezoženiete reblochon, môžete ho nahradiť camembertom .
- Zemiaky nemusíte lúpať , pokiaľ vám šupky nevadí.
- Zemiaky pred pečením len chvíľu povarte , nevarte ich do zmäknutia.
- Miestni obyvatelia odporúčajú zapiť tartiflette vínom alebo horúcim čajom , aby sa zabránilo tvorbe „syrového kameňa“ v žalúdku.
- Tartiflette vymysleli výrobcovia syra Reblochon ako spôsob, ako bojovať proti klesajúcemu predaju ich produktu.
- Názov tartiflette pravdepodobne pochádza z tartifles, savojského slova pre zemiaky .
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!