Vyskúšajte luxusné recepty na pilaf na 5 rôznych spôsobov. Ktorý bude vašim favoritom?

Hľadáte tip na jednoduchú a chutnú večeru?

Alebo slávnostnú prílohu?

Potom ste tu správne!

Pripravili sme si pre vás 5 chutných receptov na pilaf, ktoré si obľúbite!

Vyskúšajte mäsovú aj vegetariánsku verziu.

Vyskúšajte aj naše vynikajúce recepty na upečenú ryžu , ktorá sa hodí pre všetky príležitosti!

Pár zaujímavostí na záver

  • Pilaf je pokrm z ryže, ktorý sa varí vo vývare .
  • V závislosti na tom, kde sa pripravuje, môže byť doplnený mäsom, rybami, zeleninou, sušeným ovocím alebo orechmi .
  • Popularitu pilafu možno vysledovať prinajmenšom do doby Alexandra Veľkého v 3. storočí pred naším letopočtom.
  • Keď Alexander navštívil provinciu Baktria, dostal na kráľovskej hostine pilaf. Vojaci Alexandra Veľkého vraj vtedy priviezli recept na pilaf do Macedónska ako jedno zo svojich nových obľúbených jedál .
  • Okrem základných potravín sa do pilafu používalo jahňacie alebo prepeličie a niekedy trochu chilli .
  • Zaujímavé je, že Uzbekovia veria, že pilaf by mali pripravovať iba muži .

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.