Nie ste práve fanúšikovia vnútorností?
Ešte to s nimi nevzdávajte!
Pripravili sme si pre vás totiž 5 úžasných receptov na hovädziu pečeň, ktoré si obľúbia aj ich odporcovia.
Sú jednoduché, rýchle, lacné a pritom chuťovo úplne jedinečné.
Poďme si to užiť!
Naše recepty
Máme pre vás aj 6 najlepších receptov na osmaženú pečeň . Vyskúšajte ich všetky!
Aké sú benefity a riziká konzumácie hovädzej pečene?
- Hovädzia pečeň majú veľa zdravotných výhod . Sú nabité bielkovinami, železom, zinkom a vitamínom A.
- Zinok podporuje imunitný systém , železo je potrebné pre správnu tvorbu hemoglobínu a bielkoviny sú pre naše telo nevyhnutné.
- Malé množstvo hovädzej pečene môže poskytnúť viac ako dennú hodnotu pre mnoho základných živín a zvyčajne obsahuje viac vitamínov ako veľa druhov ovocia a zeleniny.
- Odporúčané množstvo konzumácie pečene sa pohybuje v rozmedzí 100 – 250 g týždenne v závislosti od veku a pohlavia osoby.
- Hovädzia pečeň je tiež dobrým zdrojom vitamínu A . Hoci je vitamín A nevyhnutný pre naše zdravie, mali by sme si dávať pozor, aby sme ho neprijímali veľa a neriskovali toxicitu vitamínu A čiže hypervitaminózu A. Z tohto dôvodu sa neodporúča ich konzumácia tehotným.
- Hovädzia pečeň je bohatá na meď . Opäť, hoci je to dôležité pre zdravie, konzumácia príliš veľkého množstva medi môže mať za následok toxicitu medi.
- Vzhľadom k tomu, že pečeň prirodzene produkuje cholesterol, hovädzia pečeň obsahuje zhruba 274 mg cholesterolu na 100 g, čo z nich robí potravinu s vysokým obsahom cholesterolu .
- Pečeň má taktiež vysoký obsah purínov , ktoré sa rozkladajú na kyselinu močovú. Vysoké hladiny kyseliny močovej môžu spôsobiť epizódu dni.
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!