Kto by nemiloval guláš!
Krehké mäso, omáčka bohatej chuti a jednoduchá príprava.
My sme si pre vás tentoraz pripravili 5 vynikajúcich receptov na hovädzí guláš, s ktorými zožnete zaručený úspech!
Vyskúšajte verziu so šampiňónmi, z pomalého hrnca či so kelom a zelenými fazuľkami.
Dobrú chuť!
Naše recepty
Ak pomocníka na pomalé varenie ešte nevlastníte, možno sa vám budú hodiť naše recenzie pomalých hrncov , kde sa dozviete to najdôležitejšie!
História gulášu
Guláš (maďarsky gulyás) pochádza z Maďarska a existuje už od 9. storočia, kedy ho jedli maďarskí pastieri . Než vyrazili von so svojimi stádami, pripravili si so sebou jedlo, čo bolo pomaly varené nakrájané mäso s cibuľou a ďalšími dochucovadlami. Dusené mäso sa potom sušilo na slnku a balilo do vrecúšok z ovčích žalúdkov. V čase jedla bola k časti mäsa pridaná voda, aby sa rekonštituovalo do polievky alebo duseného pokrmu.
Recepty sa postupom času pomaly upravovali a zdokonaľovali. Až v 16. storočí bola pridaná paprika , ktorá je dnes považovaná za jednu z najdôležitejších ingrediencií gulášu
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!