Ste milovníkmi morských plodov?
Potom vám nesmie uniknúť tieto recepty na špagety s krevetami.
Pokrmy sú dochutené ďalšími prvotriednymi ingredienciami, ktoré spolu chuťovo hrajú!
Žiadny z nich nie je rovnaký a každý z nich vás zaujme úplne inak!
Naše recepty
Aké víno servírovať s krevetami?
Krevety sa po celom svete podávajú v zdanlivo nekonečných variáciách, od thajského až po súčasť neslávne známej pizze z morských plodov. Tento nenáročný mäkkýš je rovnako všestranný ako kura a rovnako obľúbený, ako vyprážaný, tak aj restovaný v bohatej maslovej omáčke.
Zoznam odrôd kreviet je takmer nekonečný. Nie je preto divu, že párovanie kreviet a vína môže byť náročné aj pre milovníkov vína.
Zvážte slanosť kreviet. Čím viac slané, tým menej suché by víno malo byť pre lepšiu vyváženosť.
Zvážte región. Niet divu, že vína, ktoré pochádzajú z rovnakej oblasti ako krevety, sa často k sebe dokonale hodia.
Zvážte sezónu. Krevety sú tak všestranné, že sa používajú po celý rok ako v ľahkých, letných pokrmoch tak aj vo výdatných zimných dusených jedlách.
Návrhy na párovanie vína a kreviet
Krevetový koktail
Zvážte suchý rizling, ktorý bude dobre hrať s chrenovou zložkou kokteilovej omáčky.
Krevety zabalené v slanine
Dubové biele Chardonnay sa k tomuto pokrmu dobre hodia, pretože pomáha vyvážiť všetok ten lahodný, ale smäd vyvolávajúci soľ.
Čínske knedle
Stávkou na istotu je Sauvignon Blanc alebo Pinot Gris. Nebojte sa však siahnuť po zaujímavom Tramíne Gewurz.
Grilované krevety
Výdatné Chardonnay je sľubnou voľbou. V závislosti na intenzite chuti grilovacej omáčky na krevetách, môže byť aj dobre vyvážený Cabernet Sauvignon, dobrou voľbou.
Krevetová polievka
Pokiaľ je to ľahko pikantná polievka podávajte Pinot Noir. Pre intenzívnu pikantnosť vyskúšajte Viognier.