Viete prečo sú recepty s krevetami na cesnaku tie najlepšie?
Pretože im dodajú úplne unikátnu chuť!
Skúste si ich pripraviť s nami v rôznych kombináciách, zamilujete si ich.
Naše recepty
Ako najlepšie pripraviť krevety?
- Čerstvé alebo mrazené krevety?
Ušetríte peniaze a budete mať väčšiu flexibilitu, keď si kúpite mrazené krevety. Väčšina surových kreviet v sekcii čerstvých rýb na vašom trhu bola predtým zmrazená a rozmrazená a ich trvanlivosť je pomerne krátka.
- Akú veľkosť kreviet kupovať?
Hoci krevety sú označené ako malé, stredné, veľké, extra veľké, jumbo a kolosálne, nikto v skutočnosti tieto pojmy vo svete kreviet nereguluje. Tu je lepší spôsob, ako zistiť, čo kupujete: Nájdite na sáčku čísla (napríklad 21/25), to vám udáva vám priemerný počet kreviet v pol kilovom sáčku. Čím menšie číslo, tým väčšie krevety. - Ako rozmraziť krevety?
Existujú dva spôsoby, ako krevety bezpečne rozmraziť: 1) Pomaly v chladničke asi 24 hodín. 2) Rýchlo v cedníku v dreze pod studenou tečúcou vodou. Nikdy pri izbovej teplote. Nikdy v teplej vode. - Ako lúpať a čistiť krevety?
Pokiaľ chcete škrupinu zlúpnuť, začnite stiahnutím nožičiek a škrupina ľahko skĺzne. Škrupinu môžete nechať na chvoste alebo ju odstrániť, záleží na vás. Krevety majú tmavý vláknitý tráviaci trakt (aka žila) prebiehajúci cez ich zakrivený chrbát. Tú musíte odstrániť pred varením. - Ako dlho marinovať krevety?
Záleží na marináde. Ak je kyslá (citrón, limetka, pomaranč atď), 30 minút alebo menej by malo stačiť. Pokiaľ je vaša marináda nekyslá (olivový olej, cesnak, bylinky), môžete marinovať hodinu alebo dlhšie. V oboch prípadoch krevety marinujte v chladničke. - Ako dlho variť krevety
Neodchádzajte od platne! Krevety sa varí rýchlo. Trvá len niekoľko minút, kým aj tie najväčšie krevety začnú zružovieť a stočia sa do tvaru C. A keď sa to stane, je hotovo. Ak ich grilujete napichané na špíz ako v týchto receptoch , budete musieť dávať veľký pozor na farbu.