Že je tekvica všestranná surovina na varenie už asi viete.
Ale vedeli ste, že medzi najlahodnejšie recepty patrí cuketová plnka?
Pozrite a ochutnajte ju sami!
Naše recepty
Ako jesť rôzne druhy cukiet?
Cuketa je skvelá letná zelenina, ktorá sa prvýkrát objavila v Taliansku v 19. storočí. V súčasnej dobe sa stala jednou z najobľúbenejších vegetariánskych ingrediencií po celom svete.
V tejto sekcii sa dozviete množstvo užitočných informácií o odrodách cukety a ako s nimi variť.
Okrúhle cukety
Má jemný nádych sladkosti a horkosti. Jej textúra zostáva jemná pri konzumácii zasyrova aj pri varení. Ľudia túto cuketu používajú na výrobu plnky. Navyše ju môžete tiež krájať a grilovať, alebo vyprážať na oleji.
Patison
Môže byť zelený, žltý alebo dokonca biely a skvele sa hodí do plniek. Okrem plnky ju môžete grilovať, vyprážať alebo opekať.
Tekvica obyčajná
S touto odrodou môžete pripraviť akékoľvek jedlo, ktoré vyžaduje cuketu, od šalátov, zapekaných jedál až po omáčky a polievky. Môžete ju použiť na nakladanie alebo si ju vychutnať surovú.
Žltá cuketa – Gourmet Gold
Nádherná jasne žltá farba, upúta pozornosť každého. Táto odroda sa používa v recepte zvanom „cuketové frittata“, pretože je neuveriteľne jemná. Môžete ju, ale použiť do oveľa viac jedál, ako sú hranolky, pizze a dezerty, ako sú muffiny.
Magda – Letná tekvica
Vďaka svojej vynikajúcej textúre je ideálnou prísadou do restovaných a grilovaných pokrmov. Bude to perfektné letné BBQ predjedlo. Môžete ju použiť aj na plnku a nakladanie. Ako na nakladanú cuketu , sa dozviete v našich receptoch.