Vyvážená chuť doplnená pikantnými alebo jemnými podtónmi.
Skúste naše recepty na gulášová polievka s klobásou, ale aj čabajkou alebo vínnou klobásou.
Všetky tao varianty sú tak neskutočne dobré, že už ich nebudete pripravovať inak!
Ochutnajte ich s nami.
Naše recepty
Aké vína spárovať s gulášovou polievkou?
Korenená a pikantná tradičná maďarská gulášová polievka sa najlepšie hodí k bohatým červeným vínam s vysokou kyselinkou, ako je Pinot Noir, Zweigelt, Côtes du Rhône, Gamay Noir alebo Blaufränkisch. Pre extra pikantný guláš siahnite po suchom Rizlingu rýnskom alebo Tramíne Gewurz.
Tradičná maďarská hovädzia gulášová polievka sa skladá z jemných kúskov hovädzieho mäsa, zemiakov, cibule a ďalšej zeleniny a je okorenená paprikou.
Párovanie Blaufränkisch a hovädzia gulášová polievk a
Blaufränkisch je rakúske červené víno, ktoré je bohaté na množstvo černíc a čiernych čerešní spolu s moka a korenistými tónmi. Blaufränkisch dá vyniknúť paprike a koreniny, ktoré korenia váš guláš. Pretože je Blaufränkisch taký ľahký a ovocný, môžete si byť istí, že budete piť červené víno, ktoré pozná svoje hranice a neprebije chuť polievky.
Párovanie Pinot Noir a maďarské gulášové polievky
Pinot Noir je ľahké, ovocné červené víno s príjemnou kyselinkou a zemitým podtónom, ktorý je podobný hľuzovkám, hubám alebo vôni lesa počas vlhkého jesenného rána. Keď pijete pohár Pinot Noir, prvé tóny, ktoré si všimnete, sú obvykle jahody, čerešne a maliny. Avšak potom, čo užijete príjemnú hlbokú chuť zemitého červeného vína. Zemitosť Pinot Noir dopĺňa koreňovú zeleninu vo vašej gulášovej polievke spolu s hovädzím mäsom. Medzitým svieže ovocné príchute ponúkajú osviežujúci kontrast.