Výborné recepty na pečenú zemiakovú kašu v rúre! Ochutnajte naše lahodné kombinácie s mäsom

V chladničke na vás už druhý deň čaká kaša zo zemiakov, ale chuť na ňu vás prešla.

Skúste tieto lahodné recepty na zapečenú zemiakovú kašu a uvidíte, ako vám zachutí.

Je to nevšedný spôsob, ako si túto detskú dobrotu vychutnať úplne inak.

Ochutnáte ju s nami?

Pôvod zapečenej zemiakovej kaše

Pokrm zo zemiakov čiže Shepherd’s Pie, je pôvodom z Britských ostrovov, ktorý sa skladá zo zeleniny a nakrájaného mäsa upečené v rúre so zemiakovou kašou.

Britské kuchárky z 18. storočia obsahujú recepty na „cottage pie“, recept na tvarohový koláč s nakrájanými varenými zemiakmi s nakrájaným hovädzím mäsom, zeleninou a omáčkou.

Shepherd’s pie (pastiersky koláč) je ďalšou variáciou na cottage pie. Vo svojej klasickej podobe, ako už názov napovedá, sa na mäsovú náplň používa jahňacie mäso. Hlavným rozdielom je, že okrem jahňacieho je možné do receptu na pastiersky koláč začleniť akékoľvek mäso, vrátane kuracieho a dokonca aj ryby, rovnako ako širokú škálu zeleniny, ako je cibuľa, hrášok a zelenina.

Shepherd’s Pie môže byť aj vegetariánsky a dokonca vegánsky, čo v podstate umožňuje kuchárom využiť zvyšky z predchádzajúcich jedál príjemným spôsobom.

Názov „shepherd’s pie“ sa prvýkrát objavil v anglickej kuchárke z roku 1877, ktorá pokrm pripisuje Škótsku a zároveň sa sťažuje, že je „príliš múčny“, pretože zemiaková kaša bola zasypaná pšeničnou múkou. Pokrm je bezpochyby ešte oveľa starší. Niektoré kuchárky rozlišujú medzi írskou a škótskou verziou, prvá používa jahňacie a druhá hovädzie a kvaka.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.