Luxusné recepty na kuracie stehná pripravované v udiarni 5x inak. Inšpirujte sa!

Sezóna letných grilovačiek je tu.

Prečo si ju tento rok trochu nespestriť?

Pokiaľ máte doma udiareň, určite oceníte naše vynikajúce recepty na údené kuracie stehná, na ktorých si pochutnajú všetci vaše hostia.

Dajte vale grilovaným pokrmom a poďte si užiť zase niečo iné!

Ak si chcete užiť aj klasické grilovanie, potom sa pozrite aj na naše recepty na grilované kura !

Tipy na údenie kuracích stehien

  • Experimentujte s korením. Použite svoje obľúbené zmesi korenia alebo si vytvorte vlastné. Fantázii sa medze nekladú. Na posledných 10 minút údenia môžete stehná potrieť ľubovoľnou BBQ omáčkou pre lepšiu chuť.
  • Použite správne drevo. Kuracie mäso je jemný proteín, ktorý ľahko pohlcuje chuť dymu. Či už si vyberiete jemnejšiu čerešňu, pekanový orech, jabloňové drevo, dymový biely orech alebo mesquite, tvrdé drevo je najlepšie drevo na údenie. Vyhnite sa mäkkému drevu, ktoré produkuje miazgu.
  • Mäso opečte pre väčšiu chrumkavosť. Aby bola koža chrumkavá, kuracie stehná po údení opečte. Keď ich vnútorná teplota dosiahne 76 stupňov Celzia, vyberte mäso z udiarne a opečte ich na panvici na sporáku alebo v rúre predhriatej na funkciu gril.
  • Stehná nechajte oddýchnuť. Aj keď môže byť lákavé okamžite rýpnuť do horúcich kuracích stehien, pred podávaním nechajte mäso päť minút odpočinúť. Šťava sa počas odpočinku v mäse prerozdelí a výsledkom bude vlhké a chutné kuracie.

A ako sa vám naše dnešné recepty na údené kuracie stehná páčili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.