Leto bez studeného osvieženia nie je leto, preto si musíte pripraviť naše recepty na jahodovú zmrzlinu.
Jemné ľahké osvieženie, ku ktorému potrebujete len pár ingrediencií!
Osviežte sa a pochutnajte si s nami.
Prečo jesť jahody?
Jahoda je jedným z najobľúbenejších bobuľovín na svete. Existuje viac ako 10 druhov, ktoré sa líšia chuťou, veľkosťou a štruktúrou, napriek tomu majú všetky rovnakú charakteristický tvar a červenú dužinu.
Zistite viac o niektorých z ich zdravotných benefitov.
- Môže podporovať zdravie srdca
Jahody sú bohaté na farebné pigmenty, ktoré majú ochranný účinok – predpokladá sa, že tieto antokyanidiny majú množstvo potenciálnych zdravotných výhod, vrátane prevencie zápalov a srdcových chorôb. - Môže regulovať hladinu cukru v krvi
Zdá sa, že konzumácia jahôd spomaľuje naše trávenie glukózy a zmierňuje používanie inzulínu, najmä keď ich jeme s jedlom s vysokým obsahom sacharidov. - Môžu byť užitočné pre tých, ktorí majú diabetes 2. typu
Jahody obsahujú ochranné rastlinné zlúčeniny zvané polyfenoly, z ktorých dva – kyselina ellagová a ellagitaniny – sa ukázali ako sľubné pri zvládaní niektorých stavov cukrovky 2. typu. - Môžu pomôcť pri regulácii hmotnosti
Jahody majú nízky glykemický index a ako také pomáhajú mierniť uvoľňovanie cukru v krvi. Štúdie naznačujú, že strava s dostatkom potravín s nízkym indexom môže byť prospešná pre reguláciu hmotnosti a pre zníženie výskytu ochorení súvisiacich s obezitou.
Sú jahody bezpečné pre všetkých?
Pokiaľ máte alergiu na peľ brezy alebo jablká, je pravdepodobnejšie, že sa u vás rozvinie sekundárna potravinová alergia na jahody. Jahody spolu s ovocím vrátane jabĺk, broskýň, avokáda a čučoriedok obsahujú prírodné chemikálie zvané salicyláty. Niektorí ľudia sú citliví na tieto zlúčeniny a môžu zaznamenať alergickú reakciu vrátane kožnej vyrážky a opuchu.