Sezóna letných grilovačiek sa blíži.
Rozmýšľate, čím tento rok ohromíte svojich priateľov a rodinu?
Potom sa inšpirujte našimi receptami na bábiku na grile!
Ochutnajte ju zabalenú v slanine či podávanú s lahodnou bylinkovou omáčkou.
Nakoniec pre vás máme aj pár tipov, vďaka ktorým bude vaša bábika jednoducho dokonalá!
Naše recepty
Pár tipov na tú najlepšiu grilovanú bravčovú bábiku
- Keď vytiahnete bravčovú bábiku z obalu, najprv ju osušte papierovou utierkou . Pomôže to korenie priľnúť k mäsu.
- Pred grilovaním je tiež dobré odstrániť striebornú kožu , spojivové tkanivo, ktoré sa počas grilovania nerozpadne. Ostrým nožom vsuňte špičku pod striebornou kožou na jednom konci bábiky a pomaly veďte nôž z jedného konca bábiky na druhý. Počas toho druhou rukou stiahnite striebornú kožu. Možno budete musieť bábiku otočiť a urobiť to isté aj z druhej strany.
- Najlepší spôsob, ako bábiku ugrilovať, je nastaviť jednu časť grilu na vysokú teplotu a druhú na nízku . Pri grile na drevené uhlie naskladajte uhlie na jednu stranu grilu a druhú nechajte prázdnu. Časť s vysokou teplotou bude využívaná na grilovanie s priamym ohrevom, časť s nízkou teplotou bude potom zase na grilovanie s nepriamym ohrevom.
- Priamy ohrev zaistí dokonale chrumkavú kôrku a zuhoľnatenie, zatiaľ čo nepriame teplo vám bábiku prepečie rovnomerne bez toho, aby sa pripálila.
- Bábika by sa mala grilovať 15 do 20 minút v závislosti od jej hrúbky. Vnútorná teplota mäsa má mať 60 až 63 ° C v najhrubšej časti.
A ako sa vám naše dnešné recepty na bábiku na grile páčili? Napíšte nám do komentárov!