Recepty na omáčky plné sliviek, ktoré vám nesmú uniknúť! Vyskúšajte naše varianty

Sladko kyslá chuť týchto receptov na slivkovú omáčku, dodá chuť nejednému mäsu!

Nie je totiž nič lepšie ako doma pripravená glazúra zo sliviek.

Pripravte si ju samotnú alebo s jemným a krehkým mäskom.

Je na čo sa tešiť!

Ďalšie tipy na recepty so slivkami

Pokiaľ ide o letné suroviny, prakticky najlepšou voľbou sú slivky. Sladké, kyslé, šťavnaté slivky sú ideálnou desiatou, lahodné nakrájané do jogurtu a samozrejme zapečené do koláčov a buchiet.

Zatiaľ čo normálne zjete slivku priamo z chladničky, môžu pridať toľko chutí našim obľúbeným večerám, raňajkám a dezertom. Možno už nikdy neurobíte ananásový koláč, keď namiesto neho môžete urobiť náš slivkový posýpkový koláč .

Zvážte pridanie sliviek na začiatok vášho grilovacieho zoznamu na tohtoročné leto. Teplo a dym prepožičiavajú slivkám zaujímavý dymový nádych, ktorý v kombinácii s ich mäkkým vnútrom a kyslou chuťou budú ideálne, ako poleva na zmrzlinu, kúsok torty a dokonca aj do slivkovej salsy.

Vedľa slivkového džemu sú slivkové lekváre jedným z našich najobľúbenejších spôsobov, ako si uchovať všetku tú letnú sladkosť po celý rok. Natrite si ich na toasty natreté maslom, použite ich na ovsenú kašu alebo ich pridajte ako vrstvu do koláča pre jemnú kyslosť.

Ale okrem sladkej dobroty dodávajú slivky super chuť aj slaným pokrmom. Potrebujete dôkaz? Vyskúšajte našerecepty na pečenú tresku s vyššie spomínanou slivkovou omáčkou, alebo grilované bravčové kotlety so slivkami, červenou cibuľou a rukolou. Slivky tiež oživujú klasické caprese šaláty, cuketové a slivkové šaláty s burratou.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Objavte podobné tipy

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.