Nadýchané, voňavé a jemné. To sú naše recepty na banánovú bábovku.
Prevoňajte si celý byt a nechajte chuť banánov tancovať vo vašich ústach.
Akú si pripravíte, ako prvú?
Naše recepty
Ako banány používať v kuchyni?
Zdá sa, že sú jeden deň zelené a druhý deň hnedé a kašovité. Nebojte sa! Takmer v každej fáze existuje spôsob, ako ich uvariť.
Ako piecť s banánmi
Ak chcete upiecť banány, predhrejte rúru na 120°C. Na vyložený plech potom položte štyri až šesť neolúpaných, zrelých banánov. Každý banán párkrát zo všetkých strán prepichajte vidličkou a potom pečte 20 až 25 minút. Vyberte banány, keď šupka sčernie a leskne sa. Necháme vychladnúť a potom rozdelíme šupky a vydlabeme orestovaný banán. Použite do ovsených palaciniek s pečenými banánmi zamiešanými do cesta.
Ako restovať banány
Jednoducho olúpte a nakrájajte mierne nezrelé banány buď pozdĺžne na polovicu, alebo na silné kolieska. Ďalej na strednej panvici rozpustite 2 až 3 lyžice masla s 60 g hnedého cukru a 1/2 lyžičky škorice. Varte na stredne miernu teplotu, kým zmes nebubla a nezhustne. Potom pridajte nakrájané banány a jemne ich obaľte karamelovou omáčkou. Varte 4 až 5 minút, kým banány nezmäknú.
Ako variť banány
Z banánov si môžete vyrobiť silné tonikum na spanie. Výskum ukazuje, že banány bohaté na horčík vám môžu pomôcť zdravšie spať. Ak chcete pripraviť šálku banánového čaju, priveďte hrniec s vodou do varu. Potom, ponechajte šupku neporušenú, odrežte oba konce banánu a opatrne ho vložte do vriacej vody. Banán necháme asi 10 minút lúhovať a potom čaj scedíme cez sitko do hrnčeka. Pite aspoň 60 minút pred spaním.