Vyprážaný šampiňón, dobrý šampiňón! Pochutnajte si na našich jedinečných receptoch

Voňavé a mäkké recepty na vyprážané šampiňóny na jednom mieste.

Vychutnajte si ich, ako predjedlo, prílohu alebo ako jednohubku k vínu.

Aký variant vyskúšate ako prvý?

Vyvarujte sa týchto chýb pri príprave šampiňónov

Huby sú lahodnou zeleninou do polievok, na restovanie do cestovín alebo ako náhrada mäsa. Ale milovaná huba môže ľahko pokaziť pokrm, namiesto aby ho vylepšila, pokiaľ nie je správne uvarená.

Tu je niekoľko odporúčaní pre varenie šampiňónov, ale aj ostatných húb:

Solenie ihneď

Pridanie soli pred pridaním húb do panvice alebo bezprostredne potom z nich vytiahne vodu a uvarí ich vo vlastnej tekutine. Výsledkom môžu byť gumové a tvrdé huby so žiadnou chuťou. Pridajte soľ po tom, čo skaramelizujú, až na konci varenia, čo im pomôže získať chuť a textúru.

Nevaríte ich dostatočne dlho

Správne varenie húb na varnej doske vyžaduje viac tepla a času, než tomu väčšina ľudí venuje. Huby majú v sebe tonu tekutiny a skutočná chuť vynikne, keď sa táto tekutina uvarí. Dávajte pozor, aby ste ich neprevarili, ale dajte im dostatok času, aby v procese varenia vypustili všetku šťavu.

Neumývate ich správne

Ak huby neumývate správnym spôsobom, môžu sa rozmočiť. Niektoré druhy húb vyžadujú umytie, ale huby rýchlo nasiaknu vodou a rozmočia sa. Huby vždy umyte celé, nikdy nie po nakrájaní. A naplňte misku najskôr vodou, potom huby namočte a rýchlo umyte, nemali by byť vo vode dlhšie ako 10-15 sekúnd. Potom ich na hodinu rozložte na plech vyložený papierovou utierkou, aby znovu uschli.

Nepoužívate dostatok oleja

Huby nasajú všetko, takže na začiatku často vyžadujú veľa oleja. Rozpáľte panvicu, potom pridajte olej a huby. Pokračujte vo varení húb, kým sa všetka šťava neodparí.

Opekanie na vysokej alebo nízkej teplote

Neznižujte teplotu, ale nepoužívajte ani príliš vysokú, pretože by sa huby mohli prevariť alebo nedovariť. Chcete, aby sa ich tekutina pomaly odparovala, zatiaľ čo karamelizujú.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.