Mali ste tú česť ochutnať tie najvláčnejšie recepty na mrkvovú bábovku?
U nás nájdete len tie najlepšie, najmäkšie a najchutnejšie varianty!
Skúste ich všetky a uvidíte, že ani jeden nemá chybu.
Naše recepty
Ako ozdobiť bábovku krémom, polevou a ganachom
Ako ozdobiť bábovku polevou
Poleva vyrobená z cukrárskeho cukru, mlieka a vanilkového extraktu a citrónovej šťavy.
Postup
- V malej miske zmiešajte cukor, mlieko a vanilku. Miešajte do hladka. Ak chcete, nechajte 5 minút odstáť, aby zhustla. Vmiešajte toľko cukrárskeho cukru, aby poleva ľahko stekala z lyžičky, ale zároveň bola nepriehľadná a dostatočne hustá, aby sa nevsiakla do torty.
- Polejte bábovku a nechajte ju odpočinúť pri izbovej teplote, kým poleva nestuhne, alebo ju dajte prikrytú do chladničky.
Ako ozdobiť bábovku čokoládovú ganache
Lahodná ganache, vyrobená iba z čokolády a smotany.
Postup
- V malom hrnci rozohrejte smotanu na šľahanie, kým nebude horúca, a potom vmiešajte rovnaké množstvo polosladkých čokoládových lupienkov alebo nasekanej čokolády. Šľahajte, kým sa čokoláda nerozpustí a ganache nebude hladká.
- Chlaďte ganache v chladničke po dobu 20-30 minút, mala by byť trochu hustejšia, ale stále tekutá.
- Prelejte bábovku a podávajte hneď, alebo ju vložte do zakrytej nádoby a vychlaďte, kým čokoláda nestuhne.
Ako ozdobiť bábovku krémom
Na krém budete potrebovať maslo (115 g), smotanový syr (230 g), lyžička vanilkového extraktu, práškový cukor (500 g).
Postup
- Pripravte si polevu zo smotanového syra, pričom nezabudnite použiť smotanový syr izbovej teploty. Pokiaľ je poleva veľmi mäkká, nechajte ju krátko vychladiť v chladničke, aby trochu stuhla.
- Smotanový krém naložte do cukrárskeho vrecka a ozdobte ním bábovku.
- Zakrytú bábovku uchovávajte v chladničke.