Luxusné recepty na domáce muffiny s čučoriedkami! Roztancujte svoje chuťové poháriky

Je niečo lepšie ako sladké čučoriedky v sladkých receptoch na čučoriedkové muffiny?

My si myslíme, že nie!

Preto neváhajte a ochutnajte toto nadýchané cesto spolu s týmito modrými lesnými diamantmi.

Skúsite ich s nami?

Ako ozdobiť muffiny?

Akonáhle sú vaše košíčky upečené a poleva pripravená, je čas na zdobenie. Tu je 5 techník, ktoré môžete vyskúšať, počnúc najjednoduchšími až po tie najpokročilejšie.

Technika č. 1: Nie je potrebné žiadne cukrárske vrecko

Ako zdobiť: Použite veľkú polievkovú lyžicu na naberanie asi 1 1/2 až 2 polievkových lyžíc polevy na košíček. Použite zadnú časť lyžice, nezúbkovaný nôž na maslo alebo malú špachtľu, aby ste polevu rozotreli až k okraju a odstránili prebytočné množstvo. S miernym pritlačením nástroja na polevu sa pohybujte v špirále od vonkajšieho okraja do stredu košíčka, čo na záver vytvorí peknú vlnu.

Technika č. 2: Klasická špirála

Ako zdobiť: Použite cukrárske vrecko s uzavretou alebo otvorenou hviezdicovou špičkou a naplňte ho polevou. Počnúc vonkajším okrajom košíčka, začnite vytláčať krém smerom k stredu košíčka, používajte rovnomerný a nepretržitý tlak na vrecko. Dokončite krúženie v strede košíčka tým, že uvoľníte tlak a mierne nadvihnite špičku, až sa budete blížiť stredu.

Ďalšou možnosťou je začať s krúžením v strede košíčka a postupovať k okraju. Obe techniky vytvoria mierne odlišné špirály.

Technika č. 3: Cik cak

Ako ozdobiť: Svoje cukrárske vrecko opatrite špičkou okvetného lístka (vyzerá ako slza) a naplňte ho polevou. Držte košíček v nedominantnej ruke pod uhlom zhruba 45 stupňov. Začnite špičkou v hornej časti košíčka. Vyvíjajte tlak na cukrárske vrecko nepretržite, keď pohybujete špičkou tam a späť, postupujte až k spodnému okraju košíčka, kým nebude povrch úplne zakrytý.

Technika č. 4: Viacfarebná poleva

Ako zdobiť: Použite potravinárske farbivo na tónovanie dvoch alebo troch porcií bielej polevy. Každú zafarbenú polevu vložte do vlastného cukrárskeho vrecka a naplňte ho len asi do tretiny. Všetky tri vrecúška vložte do jedného spoločného veľkého, kam umiestnite aj uzavretú hviezdicovú špičku.
Naneste počiatočný kúsok polevy na kus pergamenu alebo cvičný košíček. Ihneď sa totiž nemusia objaviť všetky farby. Akonáhle všetky farby vyjdú zo špičky, zdobte ako si prajete.

Technika č. 5: Kombinácia

Ako zdobiť: Pripravte si niekoľko cukrárskych sáčkov opatrených špičkami rôznych veľkostí a tvarov. Začnite špičkou, ktorá je najväčšia. Ďalej prejdite na stredne veľkú špičku a použite iný design. Posledným prvkom, ktorý môže použiť sú veľmi malé bodky umiestnené naprieč všetkými prvkami, ktoré vypĺňajú všetky prázdne miesta.

How to Frost Cupcakes

Prekvapivé fakty o čučoriedkach

  • Jedna veľká hrsť čučoriedok obsahuje iba 44 kalórií, ale má 2 gramy vlákniny a 10 % odporúčaného denného obsahu vitamínu C.
  • Čučoriedky sa umiestnili na prvom mieste v množstve antioxidantov, ktoré sú prínosné pre zdravie v porovnaní s viac ako 40 čerstvými druhmi ovocia a zeleniny.
  • Čučoriedka je jedna z mála potravín, ktorá má skutočne prirodzene modrú farbu. Pigment, ktorý dáva čučoriedkam ich charakteristickú farbu – nazývaný anthokyan – je to rovnaká zlúčenina, ktorá poskytuje úžasné zdravotné prínosy čučoriedok.
  • Ľudia jedia čučoriedky už viac ako 13 000 rokov.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.