Sladký recept na čučoriedkový cheesecake. Tiež sa vám pri týchto slovách zbiehajú sliny?
Pripravte si túto delikatesu aj v pohodlí vášho domova.
A ako zabrániť tomu, aby tvarohový koláč popraskal? To sa dozviete na konci článku.
Naše recepty
Ako zabrániť popraskaniu cheesecaku?
Existuje niekoľko dôvodov, prečo tvarohový koláč praská. Tu je niekoľko tipov, ako tomu predísť:
Pri výrobe náplne je dôležité, aby ste vajcia neprešľahali . Do náplne prílišným šľahaním pridáte príliš veľa vzduchu, čo spôsobí, že pri pečení koláč rýchlo nakysne a potom sa prepadne a uprostred praskne. Akonáhle sú vajcia zapracované a náplň je hladká, vypnite mixér a hotovo. Odolajte nutkaniu pokračovať v miešaní!
Ďalším vinníkom je prepečenie . Váš cheesecake je prepečený, keď sú okraje mierne nafúknuté a stred je stále chvejúci ako želé. V tejto chvíli rúru vypnite a nechajte dvierka rúry mierne pootvorené. Cheesecake sa nechá v rúre dôjsť, stuhne a pomaly vychladne. To pomáha, pretože drastické zmeny teploty (tj horúca rúra na studená chladnička) spôsobí popraskanie.
Ako sa váš cheesecake ochladí, stiahne sa, a pokiaľ sa okraje prilepia k stene formy, vytvoria sa praskliny. Preto je dôležité pred uvoľnením pružinovej formy prejsť nožom po jej okraji.