Naše recepty na pečienka z bravčového mäsa s cibuľou a cesnakom vám nedovolia prestať jesť

Cítite tú vôňu? Takto krásne môžu voňať iba recepty na bravčovú pečienku na cibuľu a cesnaku!

Pochutnajte si s nami na krehkom mäsko, ktoré poteší každý maškrtný jazýček.

A pretože môže byť ťažké pri veľkom kuse mäsa spoznať, či je hotové.

Na konci článku nájdete návod, ako to bezpečne spoznať!

Ako spoznať, že je bravčová pečienka vo vnútri hotová?

Bravčovú pečienku môžete pripraviť na niekoľko stupňov prepečenia a to:

Medium rare: 62 – 65 C
Medium: 65 – 68 C
Medium-Well Done: 68 – 71 C
Well Done: 71 C

Ako spoznať, že je bravčová pečienka hotová aj bez teplomeru?

Tu je niekoľko ďalších možností:

Test špajlí

Technicky môžete pre tento test použiť aj nôž, ale ja dávam prednosť špajli, pretože zanecháva menší bod vpichu. Keď je každá strana opečená zapichnite špajľu do najhrubšej časti mäsa. Pokiaľ prechádza ľahko bez odporu, je mäso prepečené. Ak musíte vyvinúť tlak alebo silu, treba bravčové variť dlhšie.

Test dotykom

Ako varíte bravčové mäso, mäso je stále pevnejšie. Surové alebo tepelne neupravené bravčové mäso vám bude pod palcom pripadať pevné ako stred vašej natiahnutej dlane. Ak sa vytlačí nejaká šťava, mala by byť číra. Pokiaľ je bravčové mäso mäkké na dotyk, treba ho ďalej variť.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.