Kokos dodáva tejto luxusnej roláde úžasnú tropickú chuť, ktorá skvele dopĺňa citróny a jahody. Pripravte si tento letný dezert a prineste ho napríklad na grilovačku s priateľmi.
Čo budete potrebovať
- 3 veľké vajcia
- 125 g práškového cukru
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 50 g strúhaného kokosu
- kôra a šťava z jedného citróna
- 300 ml smotany na šľahanie
- 500 g čerstvých jahôd
Postup
- Predhrejte rúru na 190°C.
- Vymažte tukom a vyložte papierom na pečenie plech na pečenie s rozmermi 20 x 30 cm.
- Vajcia, cukor a vanilkový extrakt šľahajte, kým nie je zmes veľmi hustá a napenená.
- Vmiešajte citrónovú kôru, šťavu a sušený kokos.
- Nalejte na pripravený plech.
- Pečte 12-15 minút, kým cesto nestuhne.
- Roládu vyklopte na plech posypaný práškovým cukrom.
- Nechajte ju hore dnom, ale neodstraňujte papier na pečenie.
- Roládu stačí prikryť vlhkou utierkou a nechať úplne vychladnúť.
- Vyšľahajte smotanu a pripravte si jahody.
- Akonáhle roláda úplne vychladne, odoberte utierku a papier na pečenie.
- Roládu potrite vrstvou šľahačky, časť si nechajte na ozdobu a naložte na ňu vrstvu jahôd.
- Ozdobte zvyšnou šľahačkou a jahodami a nechajte vychladiť v chladničke, kým nebudete pripravení podávať.
- Nechajte si chutiť!