Tak toto je skutočná lahôdka! Prečo piecť zložité dezerty, keď stačí zapnúť gril, položiť naň ochutený ananás a podávať ho s luxusným karamelom s limetkou, kokosovou smotanou a chilli? Tak si ho spolu poďme spoločne pripraviť!
Čo budete potrebovať
- 1 ananás, olúpaný a zbavený jadrovníka, nakrájaný na osminky
- kôra z 1 limetky
- ¼ šálky trstinového cukru
- ¼ lyžičky chilli vločiek
Na limetkový karamel:
- 1 šálka cukru
- ½ šálky kokosovej smotany
- šťava a kôra z 1 limetky
- ¼ lyžičky chilli vločiek
Postup
- Zmiešajte kôru z 1 limetky, ¼ hrnčeka trstinového cukru a chilli vločky zmesou potrite kúsky ananás.
- Ananás položte na gril a grilujte, kým ľahko nezuhoľnatí.
- Do hrnca dajte šálku trstinového cukru a varte, kým sa nerozpustí a neskaramelizuje.
- Pridajte kokosovú smotanu.
- Varte, kým nie je karamel hladký.
- Pridajte limetkou šťavu a kôru a chilli vločky a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
- Grilovaný ananás podávajte pokvapkaný karamelom.
Čakáte návštevu a chcete im pripraviť niečo dobré a netradičné ku káve? S našimi receptami na ananásové buchty nemôžete siahnuť vedľa! Vyskúšajte bábovku, chlebíček alebo obrátený koláč. Nebudú chýbať ani obľúbené rezy na plech.