Ananás z grilu s limetkovým karamelom

Ananás z grilu s limetkovým karamelom

Tak toto je skutočná lahôdka! Prečo piecť zložité dezerty, keď stačí zapnúť gril, položiť naň ochutený ananás a podávať ho s luxusným karamelom s limetkou, kokosovou smotanou a chilli? Tak si ho spolu poďme spoločne pripraviť!

Čo budete potrebovať

  • 1 ananás, olúpaný a zbavený jadrovníka, nakrájaný na osminky
  • kôra z 1 limetky
  • ¼ šálky trstinového cukru
  • ¼ lyžičky chilli vločiek

Na limetkový karamel:

  • 1 šálka cukru
  • ½ šálky kokosovej smotany
  • šťava a kôra z 1 limetky
  • ¼ lyžičky chilli vločiek

Postup

  • Zmiešajte kôru z 1 limetky, ¼ hrnčeka trstinového cukru a chilli vločky zmesou potrite kúsky ananás.
  • Ananás položte na gril a grilujte, kým ľahko nezuhoľnatí.
  • Do hrnca dajte šálku trstinového cukru a varte, kým sa nerozpustí a neskaramelizuje.
  • Pridajte kokosovú smotanu.
  • Varte, kým nie je karamel hladký.
  • Pridajte limetkou šťavu a kôru a chilli vločky a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  • Grilovaný ananás podávajte pokvapkaný karamelom.
Ochutené kúsky ogrilovaného ananásu s karamelom s limetkou, kokosovou smotanou a chilli na tanieri.
www.farmtofork.com.au

Čakáte návštevu a chcete im pripraviť niečo dobré a netradičné ku káve? S našimi receptami na ananásové buchty nemôžete siahnuť vedľa! Vyskúšajte bábovku, chlebíček alebo obrátený koláč. Nebudú chýbať ani obľúbené rezy na plech.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.