Listové cesto natreté syrom mascarpone, ozdobené broskyňami a nasekanými praženými pistáciami je jednoducho úžasné! Skvele funguje ako predjedlo, príloha aj desiata.
Čo budete potrebovať
- 1 plát lístkového cesta
- 230 g mascarpone
- 3 broskyne, nakrájané na tenké plátky
- 2 lyžice medu
- ⅓ šálky nasekaných pražených pistácií
- soľ a korenie
- 1 vajce rozšľahané s 1 lyžičkou vody
Postup
- Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
- Plech vyložte papierom na pečenie alebo alobalom.
- Mascarpone rozmiešajte lyžicou, aby sa prehrialo a bolo krémovejšie.
- Na plech vyložený papierom na pečenie položte plát lístkového cesta.
- Niekoľkokrát ho prepichnite vidličkou.
- Na lístkové cesto namažte v rovnomernej vrstve mascarpone a ponechajte okraje cca 2,5 cm.
- Na mascarpone navrstvite nakrájané broskyne.
- Pokvapkajte medom.
- Posypte štipkou soli a korenia.
- Navrch dajte nasekané pistácie.
- Voľné okraje pomažte rozšľahaným vajcom.
- Pečte 20 až 25 minút, kým cesto nie je zlaté a chrumkavé.
- Podávajte ihneď!
Inšpirujte sa aj našimi najlepšími receptami na koláče z broskýň , po ktorých sa budete olizovať!