Silná vrstva vanilkového pudingu medzi dvoma chrumkavými plátmi maslového lístkového cesta vytvára dokonalý dezert, ktorý pôsobí náročne na prípravu, ale opak je pravdou. Vyskúšajte ho aj vy!
Čo budete potrebovať
- 2 pláty lístkového maslového cesta, mrazeného
- 160 g práškového cukru
- 40 g kukuričného škrobu
- 8 žĺtkov
- 750 ml horúceho mlieka
- 2 lyžičky vanilkovej pasty
- 110 g masla
Postup
- Predhrejte rúru na 150 °C.
- Pláty mrazeného lístkového cesta dajte na seba na plech vyložený papierom na pečenie.
- Nechajte cesto rozmraziť a potom lístkové cesto poprepichujte vidličkou.
- Na lístkové cesto položte ďalší list papiera na pečenie a naň druhý plech na pečenie.
- Pečte 20 minút alebo dozlatista.
- Po upečení nechajte úplne vychladnúť.
- Jemne položte štvorcovú 23 cm formu na jeden z upečených plátov cesta.
- Vrúbkovaným nožom jemne orežte plát cesta na veľkosť dna formy.
- To isté urobte s druhým plátom cesta, ktoré orežte na veľkosť hornej časti formy.
- Pridajte cukor a kukuričný škrob do veľkej žiaruvzdornej misy.
- Premiešajte metličkou.
- Pridajte žĺtky a šľahajte, aby sa spojili s cukrom a škrobom.
- Pridajte 1/2 šálky horúceho mlieka a premiešajte.
- Potom pridajte zvyšné mlieko a vanilkovú pastu a prešľahajte.
- Nalejte zmes do veľkého hrnca a šľahajte na stredne vysokom plameni, kým zmes nezhustne, asi 5-6 minút.
- Akonáhle zmes zhustne, stiahnite plameň a pridajte maslo.
- Šľahajte, kým sa maslo nerozpustí.
- Dno a boky formy vyložte papierom na pečenie a na dno vložte menší plát cesta.
- Puding prepasírujte cez sito navrch cesta.
- Použite stierku na vyhladenie zmesi.
- Hore položte druhý plát cesta.
- Dajte cez noc stuhnúť do chladničky.
- Vychladnutý múčnik opatrne vyberte z formy a dajte ho na doštičku.
- Múčnik jemne nakrájajte ostrým vrúbkovým nožom na rezy.
- Nakoniec poprášte práškovým cukrom a podávajte.
Máme pre vás aj ďalšie luxusné a pritom jednoduché recepty na rezy z jahôd , ktoré si obľúbite!