Vanilkové rezy z lístkového cesta

Vanilkové rezy z lístkového cesta

Silná vrstva vanilkového pudingu medzi dvoma chrumkavými plátmi maslového lístkového cesta vytvára dokonalý dezert, ktorý pôsobí náročne na prípravu, ale opak je pravdou. Vyskúšajte ho aj vy!

Čo budete potrebovať

  • 2 pláty lístkového maslového cesta, mrazeného
  • 160 g práškového cukru
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 8 žĺtkov
  • 750 ml horúceho mlieka
  • 2 lyžičky vanilkovej pasty
  • 110 g masla

Postup

  • Predhrejte rúru na 150 °C.
  • Pláty mrazeného lístkového cesta dajte na seba na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Nechajte cesto rozmraziť a potom lístkové cesto poprepichujte vidličkou.
  • Na lístkové cesto položte ďalší list papiera na pečenie a naň druhý plech na pečenie.
  • Pečte 20 minút alebo dozlatista.
  • Po upečení nechajte úplne vychladnúť.
  • Jemne položte štvorcovú 23 cm formu na jeden z upečených plátov cesta.
  • Vrúbkovaným nožom jemne orežte plát cesta na veľkosť dna formy.
  • To isté urobte s druhým plátom cesta, ktoré orežte na veľkosť hornej časti formy.
  • Pridajte cukor a kukuričný škrob do veľkej žiaruvzdornej misy.
  • Premiešajte metličkou.
  • Pridajte žĺtky a šľahajte, aby sa spojili s cukrom a škrobom.
  • Pridajte 1/2 šálky horúceho mlieka a premiešajte.
  • Potom pridajte zvyšné mlieko a vanilkovú pastu a prešľahajte.
  • Nalejte zmes do veľkého hrnca a šľahajte na stredne vysokom plameni, kým zmes nezhustne, asi 5-6 minút.
  • Akonáhle zmes zhustne, stiahnite plameň a pridajte maslo.
  • Šľahajte, kým sa maslo nerozpustí.
  • Dno a boky formy vyložte papierom na pečenie a na dno vložte menší plát cesta.
  • Puding prepasírujte cez sito navrch cesta.
  • Použite stierku na vyhladenie zmesi.
  • Hore položte druhý plát cesta.
  • Dajte cez noc stuhnúť do chladničky.
  • Vychladnutý múčnik opatrne vyberte z formy a dajte ho na doštičku.
  • Múčnik jemne nakrájajte ostrým vrúbkovým nožom na rezy.
  • Nakoniec poprášte práškovým cukrom a podávajte.
Silná vrstva vanilkového pudingu medzi dvoma chrumkavými plátmi maslového lístkového cesta na tanieriku s vidličkou.
www.thescranline.com

Máme pre vás aj ďalšie luxusné a pritom jednoduché recepty na rezy z jahôd , ktoré si obľúbite!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.