Ak hľadáte nápady na luxusné raňajky vhodné pre celú rodinu, potom rozhodne vyskúšajte tento recept! Upečené lístkové cesto potreté zmesou šľahačky a gréckeho jogurtu, ozdobené čerstvým ovocím a posypané práškovým cukrom chutí úplne luxusne.
Čo budete potrebovať
Na cesto:
- 1 list lístkového cesta
- 1 stredne veľké vajcia, rozšľahané
Na jogurtovú zmes:
- ⅔ šálky smotany na šľahanie
- 3 lyžice kryštálového cukru
- ½ šálky gréckeho jogurtu
Na dozdobenie:
- ½ šálky jahôd
- ½ šálky malín
- 1 šálka čučoriedok
- práškový cukor
Postup
- Predhrejte rúru na 220°C alebo postupujte podľa pokynov, ktoré sú uvedené na obale lístkového cesta.
- Plát lístkového cesta rozviňte na plech.
- Ľahko prejdite ostrým nožom cca centimeter od okrajov cesta dookola, aby ste vytvorili kôrku (neprerezávajte celé cesto).
- Cesto (okrem okrajov) po celom povrchu prepichajte vidličkou.
- Silikónovým štetcom zľahka potrite celý plát cesta vrátane okrajov veľmi tenkou vrstvou rozšľahaného vajca.
- Pečte asi 15 minút, kým nebude lístkové cesto zlatisto hnedé.
- Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Medzitým nalejte smotanu do strednej misy a pridajte cukor.
- Šľahajte na strednú rýchlosť, kým sa nevytvoria stredné až tuhé vrcholy.
- Vmiešajte grécky jogurt.
- Akonáhle je lístkové cesto vychladnuté, rozotrite naň našľahanú zmes gréckeho jogurtu, vyhnite sa cca centimetru od okrajov.
- Ozdobte ovocím.
- Vrch posypte práškovým cukrom.
- Nakrájajte a ihneď podávajte.