Ovocné raňajkové rezy

Ovocné raňajkové rezy

Ak hľadáte nápady na luxusné raňajky vhodné pre celú rodinu, potom rozhodne vyskúšajte tento recept! Upečené lístkové cesto potreté zmesou šľahačky a gréckeho jogurtu, ozdobené čerstvým ovocím a posypané práškovým cukrom chutí úplne luxusne.

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 1 list lístkového cesta
  • 1 stredne veľké vajcia, rozšľahané

Na jogurtovú zmes:

  • ⅔ šálky smotany na šľahanie
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • ½ šálky gréckeho jogurtu

Na dozdobenie:

  • ½ šálky jahôd
  • ½ šálky malín
  • 1 šálka čučoriedok
  • práškový cukor

Postup

  • Predhrejte rúru na 220°C alebo postupujte podľa pokynov, ktoré sú uvedené na obale lístkového cesta.
  • Plát lístkového cesta rozviňte na plech.
  • Ľahko prejdite ostrým nožom cca centimeter od okrajov cesta dookola, aby ste vytvorili kôrku (neprerezávajte celé cesto).
  • Cesto (okrem okrajov) po celom povrchu prepichajte vidličkou.
  • Silikónovým štetcom zľahka potrite celý plát cesta vrátane okrajov veľmi tenkou vrstvou rozšľahaného vajca.
  • Pečte asi 15 minút, kým nebude lístkové cesto zlatisto hnedé.
  • Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  • Medzitým nalejte smotanu do strednej misy a pridajte cukor.
  • Šľahajte na strednú rýchlosť, kým sa nevytvoria stredné až tuhé vrcholy.
  • Vmiešajte grécky jogurt.
  • Akonáhle je lístkové cesto vychladnuté, rozotrite naň našľahanú zmes gréckeho jogurtu, vyhnite sa cca centimetru od okrajov.
  • Ozdobte ovocím.
  • Vrch posypte práškovým cukrom.
  • Nakrájajte a ihneď podávajte.
Upečené lístkové cesto potreté zmesou šľahačky a gréckeho jogurtu, ozdobené čerstvým ovocím a posypané práškovým cukrom na tanieriku s vidličkou.
www.theworktop.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.