Bohaté a krémové thajské červené karí s kuracím mäsom a zeleninou je plné čerstvých chutí a jeho príprava vám zaberie iba 30 minút. Chutí úplne fantasticky!
Čo budete potrebovať
- 500 g kuracích stehenných rezňov nakrájaných na tenké prúžky
- 2 lyžice oleja
- 4 lyžice červené kari pasty
- ½ cibuľa nakrájaná na plátky
- ½ lyžičky lisovaného cesnaku
- 1 lyžička strúhaného zázvoru
- ½ lyžice nasekanej stonky koriandra
- 1 stonka citrónovej trávy
- 2 lyžičky rybej omáčky
- ½ lyžice trstinového cukru
- 1 červená paprika nakrájaná na klinky
- 1 šálka nakrájané cukety
- 1,5 hrnčeka plnotučného kokosového mlieka
- ½ šálky vývaru / vody
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 8-10 listov thajskej bazalky nahrubo natrhaných
Postup
- Na panvici rozohrejte olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, zázvor a cesnak.
- Restujte jednu minútu.
- Pridajte červenú karí pastu a nasekanú stonku koriandra.
- Restujte 2-3 minúty.
- Pridajte kokosové mlieko, vývar, citrónovú kôru, trstinový cukor, rybiu omáčku a citrónovú trávu.
- Dobre premiešajte a nechajte všetko prejsť varom.
- Poduste a nechajte 2-3 minúty variť.
- Pridajte mäso a nechajte 7-8 minút prebublávať.
- Zeleninu pridajte, keď je mäso takmer uvarené a omáčka sa zredukuje takmer na polovicu (alebo na konzistenciu, ktorú hľadáte).
- Varte ďalšie 2 minúty, pokiaľ nebude zelenina uvarená, ale stále chrumká.
- Odstráňte stonku citrónovej trávy a pridajte natrhanú thajskú bazalku.
- Podávajte s ryžou, ďalšou thajskou bazalkou a lístkami čerstvého koriandra.
A čo také recepty na pečené kurča ? Pripravte si ho klasicky alebo napríklad s medom či ovocím!