Voňavé a ľahké letné jedlo, ktorého príprava je až smiešne jednoduchá. Navyše vďaka farebnej zelenine aj krásne vyzerá. Vyskúšajte ho aj vy!
Čo budete potrebovať
- 600 g kuracích prsných alebo stehenných rezňov, nakrájaných na rezančeky
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička papriky
- 2 cukety, nakrájané na plátky
- 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
- 2 veľké paradajky, nakrájané na veľké kocky
- 2 strúčiky cesnaku, neolúpané
- lístky bazalky
- soľ a mleté korenie
Postup
- Do šalátovej misy dajte kuracie rezančeky spolu s 2 lyžicami olivového oleja, paprikou, soľou a korením.
- Zabaľte do potravinárskej fólie a dajte na 2 hodiny do chladničky.
- Všetku zeleninu dajte do ďalšej misy spolu so zvyšnými 2 lyžicami olivového oleja, soľou, čiernym korením, cesnakom a bazalkou, zabaľte do potravinárskej fólie a tiež vložte na 2 hodiny do chladničky.
- Po 2 hodinách predhrejte rúru na 180 °C.
- Zeleninu a mäso dajte na plech alebo pekáč vyložený papierom na pečenie.
- Pečte asi 45 minút av polovici pečenia mäso aj zeleninu obráťte – v prípade potreby pridajte 1/2 šálky vody.
- Nechajte si chutiť!