Tento pokrm je zdravý, ľahko sa pripravuje a prekypuje chuťou. Korenie použité v tomto recepte je inšpirované gréckou kuchyňou – od koriandra, cez kôpor až po cibuľu a cesnak. Chutná marináda z balzamikového octu, citrónu a medu dokonale dopĺňa kuracie mäso, ktoré sa potom pečie na čerstvej zelenine. Nakoniec pridajte syr feta a olivy a razom máte to najlahodnejšie jedlo, ktoré si zamilujete!
Čo budete potrebovať
Na kuracie mäso:
- 1 kg kuracích pŕs, nakrájaných na rezančeky
- 2 lyžice balzamikového octu
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica olivového oleja
- šťava a kôra z 1 citróna
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky cibuľového prášku
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička papriky
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušeného kôpru
- 1/2 lyžičky koriandra
- 1/4 lyžičky muškátového orieška
Na zeleninu:
- 2 stredné cukety
- 1 stredný baklažán
- 1 stredná červená cibuľa
- 500 g cherry paradajok
- 1 lyžička soli
- čerstvo mleté korenie
- olivový olej v spreji
- 60 g fety
- 60 g olív kalamata
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
- 2 lyžice čerstvej mäty
Postup
- Cukety rozkrojte pozdĺžne napoly a potom tieto kúsky pozdĺžne rozpoľte.
- Potom cukety nakrájajte na kúsky veľkosti sústa.
- Baklažán rozkrojte pozdĺžne napoly a potom tieto kúsky pozdĺžne rozpoľte.
- Potom baklažán nakrájajte na kúsky o veľkosti sústa.
- Nakrájajte červenú cibuľu.
- Plech postriekajte olivovým olejom v spreji.
- Na plech dajte nakrájanú cuketu, nakrájaný baklažán, nakrájanú červenú cibuľu a cherry paradajky.
- Postriekajte olivovým olejom v spreji.
- Posypte 1 lyžičkou soli.
- Pridajte čerstvé mleté korenie.
- Nakrájajte kuracie prsia na prúžky.
- V mise zmiešajte balzamikový ocot, olivový olej, med, kôru a šťavu z citróna, cesnak a korenia.
- Všetko spolu prešľahajte.
- Pridajte mäso do misy a premiešajte, aby sa v zmesi obalilo.
- Pridajte mäso na vrch zeleniny na plechu a nalejte navrch extra marinádu.
- Pečte 25 minút.
- Zvýšte teplotu rúry na 230 stupňov Celzia.
- Vyberte z rúry a na plech nasypte fetu a olivy.
- Plech vráťte na 5 minút do rúry.
- Nasekajte bylinky a nasypte na vrch zmesi na plechu.
- Servírujte s prípadnou šťavou, ktorá sa vám utvorila počas pečenia.
- Nechajte si chutiť!