Vyskúšajte túto úžasnú verziu zelerového rezňa, kedy namiesto klasickej strúhanky použijete rozdrobený celozrnný ražný chlieb. Rezne potom podávajte s lahodnou nivovo-horčičnou omáčkou.
Čo budete potrebovať
Na omáčku:
- 1/4 šálky nivy
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 1 šálka kyslej smotany
- 1/2-1 lyžička kryštálového cukru
- soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
Na rezne:
- cca 1 kg zeleru
- 3 veľké vajcia
- 1/2 šálky hladkej múky
- 1 a 1/2 šálky rozdrobeného staršieho celozrnného ražného chleba
- 1/4 šálky prepusteného masla
Postup
- Vložte horčicu, nivu a kyslú smotanu do kuchynského robota alebo mixéra
- Mixujte, kým sa všetko nespojí.
- Najprv pridajte 1/2 lyžičky cukru a podľa potreby viac.
- Znovu premiešajte.
- Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Naposledy premiešajte.
- Zoškrabnite zmes do misky, zakryte potravinárskou fóliou a dajte do chladničky.
- Olúpte zeler a nakrájajte ho na centimetrové plátky.
- V hrnci priveďte do varu osolenú vodu.
- Položte vedľa sporáka vrstvu papierových uterákov.
- Do hrnca s vriacou vodou pridajte plátky zeleru a varte 15 minút.
- Preložte zeler z hrnca na papierovú utierku, aby odkvapkal.
- Rozklepnite vajcia a nalejte ich na plochý tanier.
- Múku rozprestrite na ďalší plochý tanier.
- Na tretí plát rozprestrite posýpku z ražného chleba.
- Plátky zeleru z oboch strán osoľte a okoreňte.
- Vo veľkej panvici rozohrejte prepustené maslo.
- Plátky zeleru obaľte v múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.
- Do panvice pridajte obalený zeler a smažte z oboch strán do chrumkava.
- Usmažený rezeň preložte z panvice na tanier.
- Prebytočný tuk jemne odstráňte papierovou utierkou.
- Rezne servírujte s omáčkou z nivy!
Vychutnajte si aj naše ďalšie recepty z zeleru v 10 rôznych variantoch, ktoré vás ohromia! Ktorá bude tá vaša TOP?