Máme pre vás ďalšiu skvelú verziu zelerového rezňa, tentoraz plneného goudou a obaleného v strúhanke z orechov. Lahôdka!
Čo budete potrebovať
- 800 g zeleru
- ½ citróna
- soľ a korenie
- 800 g batátov
- 200 g goudy
- ½ zväzku petržlenu
- 5 lyžíc mletých mandlí
- 85 g nasekaných arašidov
- 5 lyžíc celozrnnej strúhanky
- 2 lyžice celozrnnej múky
- 2 vajcia
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 200 ml mlieka
- muškátový oriešok
Postup
- Zeler očistite, olúpte, umyte a nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm.
- Polku citróna vytlačte.
- Citrónovú šťavu spolu s plátkami zeleru pridajte do vriacej osolenej vody a asi 10 minút varte na strednom plameni.
- Potom sceďte a osušte.
- Medzitým si olúpte, umyte a nakrájajte batáty a varte ich v hrnci s vodou asi 15 minút.
- Syr nakrájajte na plátky.
- Nožom vykrojte na každom plátku zeleru „vrecko“ a naplňte ju syrom.
- Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte.
- Premiešajte ju s trochou soli, korenia, mandľami, arašidmi a celozrnnou strúhankou.
- Na ďalší tanier dajte celozrnnú múku a na 3. tanier rozšľahané vajcia.
- Plnený zeleru obaľte najskôr v múke, potom vo vajci a nakoniec v orechovej zmesi.
- Na panvici rozohrejte olej.
- Zelerové rezne opekajte z oboch strán asi 5 minút dozlatista.
- Uvarené batáty zlejte, roztlačte šťouchadlom na zemiaky, pridajte na kúsky nakrájané maslo a vmiešajte mlieko.
- Podľa chuti dochuťte soľou, čiernym korením a 1 štipkou čerstvo nastrúhaného muškátového orieška.
- Zelerový rezeň naaranžujte na batátové pyré a podávajte posypané zvyšnými arašidmi.