Zelerové rezne s panko strúhankou

Zelerové rezne s panko strúhankou

Jednoduché rezne z zeleru podávané so šalátom z červenej kapusty a jablká sa stanú hitom vašej kuchyne. Navyše ich zvládne pripraviť aj začiatočník!

Čo budete potrebovať

Na šalát:

  • ½ lyžičky rasce
  • 1 a ½ lyžice olivového oleja
  • 1 a ½ lyžice jablčného octu
  • 1 a ½ lyžičky cukru
  • ¼ lyžičky soli
  • 3 šálky červenej kapusty, nakrájanej na veľmi tenké plátky
  • 1 malé jablko Granny Smith, nakrájané na veľmi tenké plátky

Na rezne:

  • 8 šálok vody
  • 2 bobkové listy
  • 800 g zeleru, olúpaného a nakrájaného na 8 plátkov
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • ¼ šálky kukuričného škrobu
  • ¼ šálky bieleho gréckeho jogurtu so zníženým obsahom tuku
  • 2 veľké vajcia, ľahko rozšľahané
  • 1 šálka panko strúhanky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • olej v spreji
  • klinky citróna

Postup

  • Zahrejte panvicu na strednom plameni.
  • Pridajte rascu a za občasného miešania opekajte 2 minúty.
  • Zmiešajte rascu, olivový olej, jablkový ocot, soľ a cukor a premiešajte metličkou.
  • Pridajte kapustu a jablko a dobre premiešajte.
  • Prikryte a dajte do chladničky.
  • Ak chcete pripraviť rezne, priveďte 8 šálok vody spolu s bobkovými listami do varu vo veľkom hrnci.
  • Pridajte plátky zeleru, zakryte pokrievkou, znížte teplotu a varte 14 minút.
  • Dajte zeler do misky s ľadovou vodou a nechajte 3 minúty stáť.
  • Sceďte a osušte papierovými utierkami.
  • Plátky rovnomerne posypte 1/2 lyžičky soli a čierneho korenia.
  • Dajte kukuričný škrob do plytkej misky.
  • Zmiešajte jogurt a vajcia v ďalšej plytkej miske.
  • Nasypte pánko strúhanku do ďalšej plytkej misky.
  • Plátky zeleru obaľte v kukuričnom škrobe, potom ich ponorte do vaječnej zmesi a nakoniec obaľte v pánko strúhanke.
  • Rozpáľte panvicu na stredne vysokom plameni.
  • Na panvicu pridajte 1 lyžicu oleja a 1 a 1/2 lyžičky masla.
  • Zeler zľahka postriekajte olejom v spreji.
  • Pridajte 4 obalené plátky zeleru do panvice a smažte 3 až 4 minúty z každej strany alebo do zhnednutia.
  • Usmažený zeler položte na mriežku.
  • Opakujte postup so zvyšnou 1 lyžicou oleja, 1 a 1/2 lyžičkou masla a 4 plátky zeleru.
  • Podávajte so šalátom a plátkami citróna.
Rezne z zeleru podávané so šalátom z červenej kapusty a jablká na tanieri s vidličkou.
www.myrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.