Sviečková z králika ako od babičky

Sviečková z králika ako od babičky

Králik na smotane je jedlo, ktoré vás pohladí na duši aj na jazyku! Vráťte sa do detských rokov a pochutnajte si napríklad aj na ďalších dobrotách z králičieho mäsa a cesnaku .

Čo budeme potrebovať

  • 45 g hladkej múky
  • 3 ks bobkového listu
  • 200 g mrkvy
  • 100 g cibule
  • 150 g petržlenu
  • 500 g králičieho mäsa
  • 1 lyžička soli
  • 100 ml polotučného mlieka
  • 400 g kyslej smotany
  • 5 lyžíc octu
  • 1 l vody

Postup

  • Zeleninu očistíme, nakrájame a vložíme do hrnca, zalejeme vodou, octom, osolíme a pridáme bobkový list.
  • Zeleninu privedieme do varu, odstavíme a necháme vychladnúť.
  • Pripravené králičie mäso vložíme do marinády a necháme v chladničke odležať aspoň 12 hodín.
  • Králika varte v slanom náleve, kým nezmäkne (60-80 minút). Potom vyberte mäso a bobkové listy z hrnca.
  • Zeleninu tyčovým mixérom rozmixujte dohladka.
  • Múku rozmiešajte v kyslej smotane s mliekom.
  • Omáčku priveďte do varu, zalejte zápražkou a opäť za častého miešania priveďte do varu.
  • Dochuťte soľou.
  • Králičie mäso vložte späť do horúcej omáčky, aby sa prehrialo, a môžete podávať.
Maľovaný tanierik s králičím mäsom a smotanovou omáčkou.
Zdroj: tastecooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.