Zverinový guláš s mäsom zo srny a zemiakmi

Zverinový guláš s mäsom zo srny a zemiakmi

Tento recept na guláš so srnčím mäsom je inšpirovaný príchuťami Tuniska a severnej Afriky a bude patriť k vašim najobľúbenejším. Prakticky všetko, čo na výrobu tohto receptu potrebujete, už máte doma alebo ich ľahko nájdete v supermarkete.

Čo budeme potrebovať

  • 4 lyžice hladkej múky
  • 800 g kvalitného srnčieho (nakrájaného na 2 cm kúsky)
  • olivový olej
  • 2 cibuľa (nahrubo nakrájaná)
  • 3 mrkvy (nahrubo nakrájaná)
  • 2 zelerové tyčinky (nahrubo nakrájaná)
  • 1 lyžica borievkových bobúľ (rozdrvených)
  • 2 vetvičky rozmarínu (listy)
  • Lyžica masla
  • 6 vetvička čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 kocky hovädzieho vývaru
  • 600 g malých nových zemiakov
  • 1 strúčik cesnaku

Postup

  • Doštička poprášte 2 lyžicami múky a štipkou soli a čierneho korenia a obaľte kúsky mäsa touto zmesou, kým nebude dobre obalená.
  • Rozpáľte veľkú panvicu na vysokú teplotu, pridajte olivový olej a opekajte mäso 3 minúty, aby zhnedlo.
  • Pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler, drvené plody borievky, rozmarín a kúsok masla.
  • Pridajte pár lyžíc vody, všetko poriadne premiešajte, potom panvicu priklopte pokrievkou a nechajte všetko 4 až 5 minút v pare, aby sa chute prepojili.
  • Zložte pokrievku, aby sa mäso a zelenina začali vyprážať, občas miešajte.
  • Petržlenovú vňať nasekajte najemno, a akonáhle cibuľa začne karamelizovať, pridajte ju do panvice so zvyšnými 2 lyžicami múky a rozdrobenými kockami vývaru.
  • Premiešajte a nalejte toľko vody, aby zmes pokryla.
  • Priveďte do varu a potom stiahnite na stredne nízku teplotu, aby sa dusené mäso len varilo.
  • Pridajte zemiaky a pomaly varte aspoň 2 hodiny, kým sa mäso nebude rozpadať.
  • Pridajte nasekaný cesnak, petržlen, soľ a korenie a premiešajte.

Lahodný guláš môžete jesť len so zemiakmi alebo k nemu môžete prikusovať vypečený toastový chlieb, ktorý si môžete ľahko a rýchlo pripraviť v hriankovači , aký si vybrať sa dozviete v našej recenzii!

Tácka s omáčkou s mäsom, koreňovou zeleninou a zemiakmi.
Zdroj: honest-food.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.