Skúste vymeniť tradičnú paellu z morských plodov za kuracie s chorizom. Je to dokonalá výdatná večera pre štvorčlennú rodinu. Rovnako dobre sa aj najete z krémového rizota s kuracím mäsom .
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 kuracie prsné rezne (nakrájané)
- 2 malé cibule (nakrájané nadrobno)
- 1 tučný strúčik cesnaku
- 140 g choriza (nakrájané)
- 1 lyžička kurkumy
- štipka šafranu
- 1 lyžička papriky
- 300 g ryže
- 850 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 200 g mrazeného hrášku
- 1 citrón (nakrájaný na mesiačiky)
- ½ malého zväzku petržlenu
Postup
- V panvici rozohrejte olivový olej na vysokú teplotu.
- Kuracie kúsky opečte, ale nevarte úplne a vyberte.
- Znížte teplotu na minimum, pridajte cibuľu a pomaly varte do zmäknutia, asi 10 minút.
- Pridajte cesnak, miešajte 1 minútu, potom vhoďte chorizo a opekajte, kým nepustí olej.
- Vmiešajte korenie a potom vsypte ryžu.
- Miešajte, aby sa ryža obalila v oleji a korení asi 2 minúty, potom zalejte vývarom.
- Priveďte do varu, vráťte kurča do panvice a za občasného miešania varte asi 20 minút.
- Pridajte hrášok do panvice a varte ďalších 5 minút, kým nie je ryža uvarená a kura mäkké.
- Dobre osoľte a podávajte s citrónom a petržlenovou vňaťou.
Čo môže byť lepším predjedlom, než pravá španielska studená polievka – gazpacho ! Ak ste jej ešte neochutnali, pripravte si ju s našimi receptami.