Vychutnajte si krehké mäso z králika ovonené lahodným bravčovým bôčikom. Pre ďalšiu inšpiráciu môžete hľadať aj v našich ďalších 10 králičích receptoch z rúry .
Čo budeme potrebovať
- 1 králik (nakrájaný na 6 kusov)
- 500 g bravčového bôčika
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 hlava cesnaku
- 2-3 vetvičky tymiánu
- 1 vetvička rozmarínu
- 2 bobkové listy
- 2 šálky suchého bieleho vína
- soľ
- korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov.
- Bôčik nakrájajte na kocky.
- Vo veľkej holandskej rúre rozohrejte olivový olej na strednú teplotu a králika dobre opečte zo všetkých strán, 8 až 10 minút.
- Pridajte strúčiky cesnaku (nelúpané), bôčik a korenie a pokračujte vo varení po dobu 2 minút.
- Dochuťte soľou a korením, prilejte víno a dobre premiešajte.
- Prikryte a pečte v rúre 25 minút.
- Vyberte z rúry, vyhoďte korenie a podávajte.
K tomuto receptu na králika z rúry vypečený s krehkým bôčikom nemôžete podávať nič iné ako dokonalé domáce knedle! Ako na neho sa dozviete na konci článku.