Tradičný pečený králik s bôčikom

Tradičný pečený králik s bôčikom

Vychutnajte si krehké mäso z králika ovonené lahodným bravčovým bôčikom. Pre ďalšiu inšpiráciu môžete hľadať aj v našich ďalších 10 králičích receptoch z rúry .

Čo budeme potrebovať

  • 1 králik (nakrájaný na 6 kusov)
  • 500 g bravčového bôčika
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 hlava cesnaku
  • 2-3 vetvičky tymiánu
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 2 bobkové listy
  • 2 šálky suchého bieleho vína
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Bôčik nakrájajte na kocky.
  • Vo veľkej holandskej rúre rozohrejte olivový olej na strednú teplotu a králika dobre opečte zo všetkých strán, 8 až 10 minút.
  • Pridajte strúčiky cesnaku (nelúpané), bôčik a korenie a pokračujte vo varení po dobu 2 minút.
  • Dochuťte soľou a korením, prilejte víno a dobre premiešajte.
  • Prikryte a pečte v rúre 25 minút.
  • Vyberte z rúry, vyhoďte korenie a podávajte.

K tomuto receptu na králika z rúry vypečený s krehkým bôčikom nemôžete podávať nič iné ako dokonalé domáce knedle! Ako na neho sa dozviete na konci článku.

Tanier plný lahodného králičieho mäsa upečeného s bôčikom a cesnakom.
Zdroj: honest-food.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.