Jednoduchý recept na pečeného králika s bôčikom s príchuťou bieleho vína, cesnaku a byliniek. Krehké, biele mäso pečené v neuveriteľne lahodnej omáčke. Alebo vyskúšajte tieto úžasné recepty s králikom na cesnaku .
Čo budeme potrebovať
- 1 králik
- 500 g bravčového bôčika
- 2 lyžice olivového oleja
- 75 ml bieleho vína
- 8 stredných strúčikov cesnaku rozdelených
- 4-5 vetvička rozmarínu v závislosti od veľkosti, rozdelených
- 125 ml vody
- soľ
- korenie
Postup
- Vložte kúsky králika do pekáča.
- Bôčik nakrájajte na kocky.
- V malej miske zmiešajte olivový olej, biele víno, 4 nastrúhané strúčiky cesnaku, 2-3 vetvičky nasekaného rozmarínu, soľ a korenie.
- Mäso obaľte v marináde, potom ho zakryte potravinárskou fóliou a nechajte marinovať aspoň jednu hodinu, najlepšie 3-4 hodiny.
- Vyberte z chladničky asi 30 minút pred varením.
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Do pekáča pridajte 3-4 celé strúčiky cesnaku, bôčik a zvyšné vetvičky rozmarínu. Prilejte vodu.
- Králika pečte asi 30 až 40 minút, kúsky mäsa asi každých 10 minút obracajte.
- Pokiaľ chcete, aby mäso získalo viac farby, zapnite gril na posledných 5 minút doby pečenia.
Bôčik a králik vám bude najviac chutiť s našimi domácimi kroketami zo zemiakovej kaše a špenátom .