Králičie mäso s cesnakom a bravčovým bôčikom v rúre

Králičie mäso s cesnakom a bravčovým bôčikom v rúre

Jednoduchý recept na pečeného králika s bôčikom s príchuťou bieleho vína, cesnaku a byliniek. Krehké, biele mäso pečené v neuveriteľne lahodnej omáčke. Alebo vyskúšajte tieto úžasné recepty s králikom na cesnaku .

Čo budeme potrebovať

  • 1 králik
  • 500 g bravčového bôčika
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 75 ml bieleho vína
  • 8 stredných strúčikov cesnaku rozdelených
  • 4-5 vetvička rozmarínu v závislosti od veľkosti, rozdelených
  • 125 ml vody
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Vložte kúsky králika do pekáča.
  • Bôčik nakrájajte na kocky.
  • V malej miske zmiešajte olivový olej, biele víno, 4 nastrúhané strúčiky cesnaku, 2-3 vetvičky nasekaného rozmarínu, soľ a korenie.
  • Mäso obaľte v marináde, potom ho zakryte potravinárskou fóliou a nechajte marinovať aspoň jednu hodinu, najlepšie 3-4 hodiny.
  • Vyberte z chladničky asi 30 minút pred varením.
  • Predhrejte rúru na 200°C.
  • Do pekáča pridajte 3-4 celé strúčiky cesnaku, bôčik a zvyšné vetvičky rozmarínu. Prilejte vodu.
  • Králika pečte asi 30 až 40 minút, kúsky mäsa asi každých 10 minút obracajte.
  • Pokiaľ chcete, aby mäso získalo viac farby, zapnite gril na posledných 5 minút doby pečenia.

Bôčik a králik vám bude najviac chutiť s našimi domácimi kroketami zo zemiakovej kaše a špenátom .

Králičie nohy so šťavou z bôčika a so zeleninou.
Zdroj: cooking.nytimes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.