Roláda z králičieho mäsa plnená bôčikom a bylinkami

Roláda z králičieho mäsa plnená bôčikom a bylinkami

Pečená roláda z králičieho a bôčika s cesnakom a zeleninou vám vyrazí dych. Pripravte si grilovanú zeleninu podľa našich receptov a priveďte tento pokrm k dokonalosti.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g bôčika
  • 425 g kuracieho mletého mäsa
  • 140 g strúhanky
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 1 malá cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 8 nelúpaných strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice nasekaného rozmarínu
  • 1 vajce
  • 2 x 2 kg králika (vykosteného)
  • 375 ml suchého bieleho vína
  • 125 ml olivového oleja
  • 500 ml kuracieho vývaru

Postup

  • Rúru predhrejte na 170 °C.
  • Bôčik nakrájajte na kocky a dozlatista osmažte na panvici na vysokú teplotu.
  • Nechajte chvíľu odkvapkať na papierovej utierke.
  • Vložte opečený bôčik do misy s kuracím mäsom, strúhankou, parmezánom a cibuľou.
  • Olúpte a rozdrvte 2 strúčiky cesnaku a pridajte do misy s rozmarínom a vajcom.
  • Dochuťte soľou a korením a dobre premiešajte.
  • Položte králiky na pracovnú plochu. Plnku rozdeľte na dve časti.
  • Vložte plnku do králičieho mäsa a zabaľte.
  • Králiky dajte do pekáča a pridajte k nim zvyšný cesnak a rozmarín.
  • Pridajte víno a olej, dobre okoreňte a pečte 90 minút, občas podlievajte.
  • Po dokončení králika voľne prikryte alobalom a nechajte 30 minút odpočívať.
  • Pekáč s výpečkom umiestnite na platňu.
  • Pridajte vývar a miešajte. Varte 2-3 minúty, potom šťavu sceďte do misy.
  • Naporciovaného pečeného králika pokvapkajte šťavou.
Šťavnatý kus mäsa naplnený zmesou bôčika a byliniek.
Zdroj: gardenandhome.co.za

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.