Tento recept na medové, cesnakové kura a rezance sa stane vašou obľúbenou týždennou večerou. Kurča, červenú papriku a cibuľu pomaly varte v ochutenej medovo cesnakovej omáčke. Kuracie mäso chutí vždy dokonale, preto skúste aj našu kombináciu kurčaťa a gnocchi !
Čo budeme potrebovať
- 40 g nakrájanej cibule
- 1 kg vykostených kuracích pŕs
- 1 červená paprika (nakrájaná na plátky)
- 70 g medu
- 100 ml sójovej omáčky
- 30 g kečupu
- 2 lyžičky sezamového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 lyžičky kukuričného škrobu
- 3 lyžice studenej vody
- 500 g rezancov
Postup
- Do pomalého hrnca dajte nakrájané kura, nakrájanú cibuľu a nakrájanú červenú papriku.
- V strednej miske prešľahajte med, sójovú omáčku, kečup, sezamový olej a mletý cesnak, kým sa nespoja.
- Omáčku nalejte na kura a zeleninu a premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Prikryte a varte pri nízkej teplote 6 hodín, pri vysokej teplote 4 hodiny.
- Tesne pred podávaním zmiešajte v malej miske kukuričný škrob s 3 polievkovými lyžicami studenej vody a premiešajte.
- Vmiešajte zmes kukuričného škrobu do pomalého hrnca, aby omáčka zhustla.
- Pred podávaním vhoďte uvarené a odkvapkané rezance.
- Premiešajte a podávajte.
Aby ste si mohli pripraviť mäso, ktoré sa vám rozpadne v ústach, potrebujete mať kvalitný pomalý hrniec! Aký je tennajlepší elektrický hrniec , sme pre vás zistili a popísali v našej recenzii.