Na tieto jednoduché rezy s ananásom potrebujete iba pár ingrediencií. Dokonalá poleva zo syra Philadelphia a vanilky im dodáva ten správny šmrnc. Servírujte ich na raňajky či ako výborný dezert.
Čo budete potrebovať
- 2 vajcia izbovej teploty
- 2 šálky hladkej múky
- 2 lyžičky jedlej sódy
- 560 g konzervovaných ananásových kúskov vrátane šťavy
Na polevu:
- 230 g syra Philadelphia izbovej teploty
- 2 šálky práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Nerezový pekáč s rozmermi 23×33 cm vyložte listom papiera na pečenie tak, aby zakrýval aj okraje pekáča a nastriekajte olejom v spreji.
- Zmiešajte cukor a vajcia vo veľkom stolnom mixéri a mixujte 1 minútu.
- Pridajte múku a jedlú sódu a pokračujte v miešaní.
- Potom pridajte ananásové kúsky vrátane šťavy.
- Mixujte, kým sa všetko nespojí a potom vyberte misku z mixéra.
- Cesto preložte do pekáča a pečte 35 minút, kým nie je vršok zlatisto hnedý a do stredu sa dá zapichnúť špáradlo a vybrať bez toho, aby sa cesto prilepilo.
- Po upečení buchtu vyberte a nechajte vychladnúť.
- Zatiaľ čo buchta chladne, zmiešajte syr, práškový cukor a vanilku vo veľkom stolnom mixéri.
- Mixujte veľmi pomaly a nechajte zapracovať syr a práškový cukor, pričom nezabudnite občas zoškriabať boky, kým nezískate hustú polevu.
- Polevou potrite buchtu a podávajte.
K nielen tomuto múčniku určite oceníte skvelú kávu. Ak ešte doma nemáte kvalitný kávovar, možno sa vám budú hodiť naše recenzie najlepších kávovarov Tchibo . Kto vyhral v našom porovnaní?