Užite si tropickú chuť ananásu a kokosu s týmito luxusnými dekadentnými rezy! Sú neuveriteľne ľahké na prípravu a pritom tak božsky chutia. Rozpáľte rúru a ideme piecť!
Čo budete potrebovať
Na cesto:
- 2 šálky cukru
- 2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky rastlinného oleja
- 2 veľké vajcia
- 560 g konzervovaných kúskov ananásu so šťavou
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1/4 lyžičky soli
Na polevu:
- 1 šálka cukru
- 1/2 šálky masla nakrájaného na kocky
- 2/3 šálky zahusteného nesladeného mlieka
- štipka soli
- 3/4 šálky strúhaného kokosu
- 1/2 šálky nasekaných opečených pekanových orechov
Postup
- Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
- Nastriekajte pekáč alebo plech s rozmermi 40 x 25 x 2,5 cm olejom v spreji.
- V stredne veľkej mise miešajte všetky ingrediencie na cesto, kým nebudete mať hladkú zmes.
- Nalejte na pripravený plech.
- Pečte v predhriatej rúre 20–24 minút, alebo pokiaľ vršok nezezlátne a špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
- Zatiaľ čo sa buchta pečie, pripravte si polevu.
- V hrnci zmiešajte cukor, maslo, soľ a zahustené mlieko.
- Zmes priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte 10 minút za častého miešania.
- Vmiešajte kokos.
- Nalejte polevu na horúcu buchtu.
- Vrch posypte pekanovými orechmi.
- Pred krájaním nechajte polevu stuhnúť a vychladnúť.
- Nechajte si chutiť!
Vyskúšajte aj naše recepty na smoothie s ananásom 5x inak. Ktoré kombinácie sa k ananásu hodia? A prečo si toľko rozumie s kokosovým mliekom? U nás sa všetko dozviete!