Pripravte si tiež niečo iné ako svoj obvyklý čokoládový či vanilkový múčnik. Vaša rodina aj hostia budú nadšení! Na tieto ľahké rezy potrebujete jednoducho dostupné ingrediencie a ich príprava vám nezaberie príliš veľa času. Výsledok však bude stáť za to!
Čo budete potrebovať
Na cesto:
- 3 šálky hladkej múky
- 1 a 1/2 šálky cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička soli
- 560 g konzervovaných kúskov ananásu
- 1/3 šálky ananásovej šťavy (z konzervovaných kúskov)
- 3 vajcia
- 3/4 šálky oleja
- 2 lyžičky vanilky
- 2 šálky nastrúhanej cukety (vytlačte z cukety prebytočnú tekutinu)
- 1 šálka sušených čerešní (voliteľne)
Na polevu:
- 1/2 šálky masla
- 230 g syra Philadelphia
- 4 lyžice ananásovej šťavy (z konzervovaných kúskov)
- 4 šálky práškového cukru
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Nastriekajte pekáč s rozmermi 23 x 33 cm olejom v spreji a vysypte múkou.
- Zmiešajte suché ingrediencie vo veľkej mise.
- Dajte bokom.
- Ananásovú šťavu sceďte z konzervy do misky.
- Vajcia, olej a vanilku zmiešajte dohromady.
- Pridajte scedené kúsky ananásu a 1/3 šálky ananásovej šťavy.
- Mokré ingrediencie pridajte k suchým a vmiešajte cuketu a sušené čerešne.
- Preložte zmes do pripraveného pekáča a pečte 25–30 minút, alebo kým nevyjde špáradlo čisté.
- Nechajte úplne vychladnúť.
- Maslo a syr utrite dohromady a postupne pridávajte ananásovú šťavu a práškový cukor.
- Šľahajte, kým nebudete mať hladkú a krémovú polevu.
- Buchtu potrite polevou, nakrájajte a podávajte.