Cuketové rezy s ananásom

Cuketové rezy s ananásom

Pripravte si tiež niečo iné ako svoj obvyklý čokoládový či vanilkový múčnik. Vaša rodina aj hostia budú nadšení! Na tieto ľahké rezy potrebujete jednoducho dostupné ingrediencie a ich príprava vám nezaberie príliš veľa času. Výsledok však bude stáť za to!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 3 šálky hladkej múky
  • 1 a 1/2 šálky cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 560 g konzervovaných kúskov ananásu
  • 1/3 šálky ananásovej šťavy (z konzervovaných kúskov)
  • 3 vajcia
  • 3/4 šálky oleja
  • 2 lyžičky vanilky
  • 2 šálky nastrúhanej cukety (vytlačte z cukety prebytočnú tekutinu)
  • 1 šálka sušených čerešní (voliteľne)

Na polevu:

  • 1/2 šálky masla
  • 230 g syra Philadelphia
  • 4 lyžice ananásovej šťavy (z konzervovaných kúskov)
  • 4 šálky práškového cukru

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Nastriekajte pekáč s rozmermi 23 x 33 cm olejom v spreji a vysypte múkou.
  • Zmiešajte suché ingrediencie vo veľkej mise.
  • Dajte bokom.
  • Ananásovú šťavu sceďte z konzervy do misky.
  • Vajcia, olej a vanilku zmiešajte dohromady.
  • Pridajte scedené kúsky ananásu a 1/3 šálky ananásovej šťavy.
  • Mokré ingrediencie pridajte k suchým a vmiešajte cuketu a sušené čerešne.
  • Preložte zmes do pripraveného pekáča a pečte 25–30 minút, alebo kým nevyjde špáradlo čisté.
  • Nechajte úplne vychladnúť.
  • Maslo a syr utrite dohromady a postupne pridávajte ananásovú šťavu a práškový cukor.
  • Šľahajte, kým nebudete mať hladkú a krémovú polevu.
  • Buchtu potrite polevou, nakrájajte a podávajte.
Rez z cukety a ananásu s polevou a koktailovou čerešničkou na tanieriku s vidličkou.
www.pintsizedbaker.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.