Banánovo-medové rezy s karamelovou omáčkou a šľahačkou

Banánovo-medové rezy s karamelovou omáčkou a šľahačkou

Užite si dokonalú kombináciu banánu, medu, karamelu, šľahačky a čokolády v tomto jednoduchom múčniku. Už nikdy nebudete chcieť iný!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 400 g hladkej múky
  • 200 g trstinového cukru
  • 4 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 60 g medu
  • 250 g masla
  • 4 veľké vajcia
  • 3 banány
  • 180 g kyslej smotany
  • 2 lyžičky vanilkovej pasty

Na karamelovú omáčku:

  • 125 g medu
  • 100 g trstinového cukru
  • 125 g masla
  • 250 ml smotany na šľahanie

Na čokoládové hobliny:

  • 150 g tmavej čokolády

Na šľahačku:

  • 375 ml smotany na šľahanie
  • 125 g mascarpone
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na dekoráciu:

  • 1 banán nakrájaný na plátky
  • čokoládové hobliny viď vyššie
  • 60 g karamelovej omáčky viď vyššie

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 °C.
  • Plech s rozmermi 20 cm x 30 cm 5 cm nastriekajte olejom v spreji a vyložte dno a boky papierom na pečenie.
  • Do chladničky dajte na 20 minút ďalší plech.
  • Do pridajte múku, trstinový cukor, prášok do pečiva a soľ a premiešajte.
  • Do samostatnej veľkej misy pridajte maslo a med.
  • Pomocou elektrického ručného mixéra maslo a med rozmixujte do bledej a nadýchanej hmoty, čo potrvá asi 3 minúty.
  • Pridávajte vajcia jedno po druhom a zakaždým dobre premiešajte.
  • Zoškrabnite misku a pridajte banány, kyslú smotanu a vanilkovú pastu.
  • Dôkladne premiešajte, pridajte suché ingrediencie a opäť premiešajte.
  • Cesto nalejte na plech a pečte 45-55 minút.
  • Po upečení nechajte úplne vychladnúť.
  • Teraz si pripravte omáčku.
  • Do pridajte med, maslo a trstinový cukor a miešajte, kým sa všetky ingrediencie nerozpustia a zmes nebude bublať.
  • Pokračujte v miešaní 3 minúty alebo pokiaľ nedosiahnete zlatú farbu.
  • Stiahnite plameň a pridajte smotanu.
  • Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Nechajte úplne vychladnúť.
  • Ak chcete vytvoriť čokoládové hoblinky, nalejte rozpustenú čokoládu na plech, ktorý bol 20 minút v chladničke.
  • Poklepte plechom o pracovnú dosku, aby ste uvoľnili vzduchové bubliny.
  • Nechajte zahriať na izbovú teplotu.
  • Pomocou lyžičky krátko zoškrabujte čokoládu tak, aby ste tvorili malé hoblinky.
  • Do veľkej mixovacej nádoby pridajte smotanu, mascarpone a vanilkový extrakt.
  • Šľahajte, kým sa nezačnú tvoriť mäkké vrcholky.
  • Pomocou konca varešky vytvorte otvory po celej buchte, ale snažte sa neprepichovať až na dno.
  • Otvory naplňte karamelovou omáčkou.
  • Navrch buchty pridajte šľahačku a rovnomerne rozotrite.
  • Zalejte karamelovou omáčkou a vmiešajte ju do šľahačky.
  • Ozdobte plátkami banánu a čokoládovými hoblinami.
  • Nakrájajte a podávajte.
Buchta z medu a banánov s karamelovou polevou, šľahačkou a plátkami banánu na plechu vyloženom papierom na pečenie, ktorý drží ruky.
www.thescranline.com

Máme pre vás aj ďalšie lahodné recepty s medom v 5 rôznych variantoch. Ochutnajte luxusné kačacie prsia, talianske guličky aj obľúbené perníčky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.