Kombinácia medu a lesného ovocia je úplne luxusná ao tom vás presvedčí aj tento recept na medové rezy s malinami a čučoriedkami. Potrite ho medovou polevou a podávajte ako ten najlahodnejší dezert ku káve. Možno oceníte naše recenzie najlepších švajčiarskych kávovarov Jura , ktoré vám pripravia dokonalú jedinečnú kávu.
Čo budete potrebovať
- 1 šálka cukru
- 1 šálka repkového oleja
- 1 šálka medu
- 3 veľké vajcia
- 1/2 šálky pomarančovej šťavy
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 3 a 1/2 šálok hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1/2 lyžičky soli
- 1 šálka čerstvých alebo mrazených malín
- 1 šálka čerstvých alebo mrazených čučoriedok
Na polevu:
- 1 šálka práškového cukru
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice mlieka
Postup
- Predhrejte rúru na 175°C.
- Vymažte tukom 33 x 23 cm plech na pečenie.
- Vo veľkej mise prešľahajte cukor, olej, med, vajcia, pomarančovú šťavu a vanilku.
- V inej mise prešľahajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ a postupne zašľahajte do medovej zmesi.
- Preneste na pripravený plech.
- Pečte 15 minút.
- Vrch buchty posypte malinami a čučoriedkami.
- Pečte, kým špáradlo vložené do stredu nevyjde čisté, ďalších cca 30–35 minút.
- Nechajte úplne vychladnúť na plechu na mriežke.
- Zmiešajte ingrediencie na polevu a polevú buchtu potrite.
- V prípade potreby podávajte s ďalším lesným ovocím.
- Nechajte si chutiť!