Mrkvové rezy z ovsenej múky s pomarančovou polevou

Mrkvové rezy z ovsenej múky s pomarančovou polevou

Úžasné rezy z mrkvy a ovsenej múky s polevou zo smotanového syra a pomarančov ocenia aj tí najväčší gurmáni. Sú vláčne a krásne voňavé!

Čo budete potrebovať

Na suché ingrediencie:

  • 200 g ovsenej múky
  • 200 g trstinového cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička mletej škorice

Na mokré ingrediencie:

  • 2 malé vajcia
  • ¾ šálky gréckeho jogurtu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 200 g surovej nastrúhanej mrkvy

Na polevu:

  • 170 g smotanového syra
  • 1 lyžička pomarančovej kôry
  • 1,5 lyžice pomarančovej šťavy
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  • Najprv si pripravte polevu.
  • Vo veľkej mise pomocou ručného alebo stolného mixéra šľahajte smotanový syr, trstinový cukor, pomarančovú šťavu, pomarančovú kôru a vanilkový extrakt na strednú rýchlosť, kým sa všetko nespojí a nebudete mať krémovú polevu.
  • Nechajte ju vychladiť v chladničke aspoň hodinu, alebo pokiaľ poleva nedrží tvar.
  • Do misy pridajte ovsenú múku, trstinový cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu a škoricu.
  • V samostatnej miske rozšľahajte vajcia, potom pridajte grécky jogurt, vanilkový extrakt a nastrúhanú mrkvu a dobre premiešajte.
  • Suché ingrediencie vsypte do mokrých ingrediencií a jemne miešajte, kým cesto nie je hladké.
  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Pekáč s rozmermi 23 x 33 cm vyložte papierom na pečenie.
  • Nalejte cesto do pekáča a pečte po dobu 35 minút.
  • Ak špáradlo zapichnuté do stredu buchty vyjde čisté, buchta je hotová.
  • Nechajte úplne vychladnúť v pekáči, potrite vychladenou polevou, nakrájajte na štvorce a servírujte.
Rezy z mrkvy a ovsenej múky s polevou zo smotanového syra a pomarančov.
www.fashionchefinkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.