Úžasné rezy z mrkvy a ovsenej múky s polevou zo smotanového syra a pomarančov ocenia aj tí najväčší gurmáni. Sú vláčne a krásne voňavé!
Čo budete potrebovať
Na suché ingrediencie:
- 200 g ovsenej múky
- 200 g trstinového cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička mletej škorice
Na mokré ingrediencie:
- 2 malé vajcia
- ¾ šálky gréckeho jogurtu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 200 g surovej nastrúhanej mrkvy
Na polevu:
- 170 g smotanového syra
- 1 lyžička pomarančovej kôry
- 1,5 lyžice pomarančovej šťavy
- 2 lyžice trstinového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup
- Najprv si pripravte polevu.
- Vo veľkej mise pomocou ručného alebo stolného mixéra šľahajte smotanový syr, trstinový cukor, pomarančovú šťavu, pomarančovú kôru a vanilkový extrakt na strednú rýchlosť, kým sa všetko nespojí a nebudete mať krémovú polevu.
- Nechajte ju vychladiť v chladničke aspoň hodinu, alebo pokiaľ poleva nedrží tvar.
- Do misy pridajte ovsenú múku, trstinový cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu a škoricu.
- V samostatnej miske rozšľahajte vajcia, potom pridajte grécky jogurt, vanilkový extrakt a nastrúhanú mrkvu a dobre premiešajte.
- Suché ingrediencie vsypte do mokrých ingrediencií a jemne miešajte, kým cesto nie je hladké.
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Pekáč s rozmermi 23 x 33 cm vyložte papierom na pečenie.
- Nalejte cesto do pekáča a pečte po dobu 35 minút.
- Ak špáradlo zapichnuté do stredu buchty vyjde čisté, buchta je hotová.
- Nechajte úplne vychladnúť v pekáči, potrite vychladenou polevou, nakrájajte na štvorce a servírujte.