Vynikajúce rezy z vlašských orechov a banánov doplnené luxusnou polevou z mascarpone a semienok z vanilkového struku. Znie to lahodne? Tak si ich poďte s nami spoločne pripraviť!
Čo budete potrebovať
- 140 g vlašských orechov
- 200 g trstinového cukru
- 180 ml rastlinného oleja
- 200 g hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky škorice
- 2 banány, nahrubo roztlačené s 2 lyžičkami citrónovej šťavy
- 3 žĺtky
Na polevu:
- 350 g mascarpone
- 50 g trstinového cukru
- vyškriabané semienka z 1 vanilkového struku
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
- Štvorcovú formu s priemerom 20 cm vyložte papierom na pečenie.
- Vlašské orechy pečte na plechu v rúre dozlatista, 8–12 minút, nechajte úplne vychladnúť, potom odstráňte uvoľnenú šupku a polovicu vlašských orechov nasekajte najemno a zvyšok nahrubo.
- Cukor a olej šľahajte v elektrickom mixéri, kým sa dobre nespoja (4–5 minút).
- Medzitým si do misy preosejte múku, prášok do pečiva, korenie a soľ, vmiešajte vlašské orechy a dajte bokom.
- Do zmesi cukru pridajte banán a žĺtky, prešľahajte a potom vmiešajte suché prísady.
- Zmes nalejte do pripravenej formy, rovnomerne rozotrite ku krajom, uhlaďte vršok a pečte v strede rúry do zlatohneda, 30-35 minút.
- Nechajte krátko vychladiť vo forme, potom vyklopte a nechajte úplne vychladnúť.
- Všetky prísady na polevu šľahajte v elektrickom mixéri, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy (1-2 minúty).
- Tesne pred podávaním potrite buchtu polevou pomocou malej špachtle, nakrájajte a podávajte.
Máme pre vás aj výborné recepty na rezy s čokoládou ! Aký variant vyskúšate ako prvý?