Tieto citrónové rezy s polevou z mascarpone a strúhaným kokosom sú jednoducho najlepšie! Skvele sa hodí na akýkoľvek večierok ako luxusné pohostenie, ktorým ohromíte všetkých hostí.
Čo budete potrebovať
Na cesto:
- 2 šálky hladkej múky
- ¾ šálky cukru
- 1 lyžička soli
- 2 šálky opečeného strúhaného kokosu
- 110 g masla nakrájaného na kocky
Na náplň:
- 3 šálky cukru
- 8 vajec
- ¾ šálky čerstvej citrónovej šťavy
- kôra z dvoch citrónov
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
- ¼ lyžičky soli
Na polevu:
- 2 šálky smotany na šľahanie
- 230 g mascarpone
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- ½ šálky práškového cukru
Na ozdobu:
- 3 šálky strúhaného kokosu
- kôra z 1 citróna
- ¼ plátku citróna na každý rez (voliteľne)
Postup
- Premiešajte všetky suché ingrediencie na cesto v kuchynskom robote.
- Pridajte maslo a miešajte, kým nevznikne zrnité cesto.
- Natlačte cesto na maslom vymastený a múkou vysypaný veľký plech (použite papier na pečenie, inak sa cesto z formy zle dáva dole).
- Cesto pečte pri 175 stupňoch Celzia 10 minút do svetlo hneda.
- Vložte ingrediencie na náplň do procesora a rozmixujte.
- Nalejte náplň na horúce cesto a pečte pri 175 stupňoch, kým mierne nezhnedne a nestuhne, 25-30 minút.
- Koláč vyberte, nechajte vychladiť a dajte do mrazničky, aby pevne stuhol a vychladol.
- Pripravte si polevu.
- Smotanu vyšľahajte do tuha.
- Pridajte vanilkový extrakt a práškový cukor.
- Vmiešajte mascarpone.
- Vychladnutý koláč potrite polevou a posypte kokosom.
- Zmrazte, zložte z plechu a nakrájajte na rezy.
- Ozdobte citrónovou kôrou a na každý rez položte 1/4 plátku citróna (voliteľne).
- Užite si to!