Tento delikátny karamelový múčnik so strúhaným kokosom si zamiluje celá vaša rodina. Tri lahodné vrstvy dohromady tvoria jedinečný dezert, ktorému nemožno odolať!
Čo budete potrebovať
- 150 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 45 g strúhaného kokosu
- 110 g práškového cukru
- 100 g masla, rozpusteného
- 400 ml sladeného kondenzovaného mlieka
- 2 lyžice zlatého sirupu
- 55 g trstinového cukru
- ďalších 60 g masla, rozpusteného
- 2 vajcia, ľahko rozšľahané
- ďalších 75 g práškového cukru
- ďalších 180 g strúhaného kokosu
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Vymažte plech tukom.
- Dno a dve protiľahlé strany vyložte papierom na pečenie a ten pretiahnite 5 cm cez okraj plechu.
- Zmiešajte preosiatu múku, prášok do pečiva, kokos, práškový cukor a maslo v strednej mise.
- Zmes rovnomerne natlačte na dno pripraveného plechu.
- Pečte 15 minút alebo do ľahkého zhnednutia.
- Nechajte trochu vychladnúť.
- Zmiešajte sladené kondenzované mlieko, zlatý sirup, trstinový cukor a 60 g masla v strednej miske.
- Zmes rovnomerne rozprestrite na upečené cesto.
- Zmiešajte vajcia, 75 g práškového cukru a 180 g strúhaného kokosu v strednej miske a rovnomerne zmesou posypte náplň.
- Pečte ďalších 20 minút alebo do ľahkého zhnednutia.
- Nechajte na plechu vychladnúť.
- Vychladnutú buchtu nakrájajte na rezy a podávajte.
Pokiaľ karamel zbožňujete, potom nezabudnite vyskúšať aj naše recepty na dezert creme brulee zo smotany s karamelovou krustou!