Rezy z černicového džemu s karamelovou polevou

Rezy z černicového džemu s karamelovou polevou

Luxusný múčnik z cmaru, černicového džemu a pekanových orechov potretý karamelovou polevou, ktorý si obľúbite! Lahodná kombinácia chutí a ľahká príprava z neho robí kandidáta na váš nový obľúbený dezert.

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 180 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky mletého nového korenia
  • 1/2 lyžičky mletého klinčeka
  • 1/4 lyžičky mletej škorice
  • 9 lyžíc cmaru
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 šálky masla, izbovej teploty
  • 1 šálka cukru
  • 2 vajcia izbovej teploty plus jeden žĺtok
  • 1/2 šálky černicového džemu
  • 1/2 šálky nasekaných pekanových orechov

Na polevu:

  • 1 a 1/4 šálky cukru
  • 1 a 1/2 lyžice masla
  • 1/8 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • 1/4 lyžičky soli

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 stupňov Celzia.
  • Vymažte 20 cm štvorcovú formu a vyložte ju papierom na pečenie.
  • V malej miske prešľahajte múku, soľ, nové korenie, klinčeky a škoricu.
  • V ďalšej malej miske zmiešajte cmar a jedlú sódu.
  • V mise stolného mixéra ušľahajte maslo do krémova.
  • Pridajte cukor a šľahajte asi 4 minúty, kým nebudete mať nadýchanú a svetlú zmes.
  • Pridajte vajcia, jedno po druhom, a miešajte, kým sa úplne nezapracujú.
  • Znížte rýchlosť na minimum a pridajte 1/3 múčnej zmesi.
  • Pridajte 1/2 zmesi cmaru, 1/3 zmesi cmaru, 1/2 zmesi cmaru a 1/3 zmesi múky a medzi každým pridávaním miešajte na nízkej úrovni.
  • Vmiešajte džem a pekanové orechy.
  • Zmes nalejte do pripravenej formy a pečte 35 až 40 minút.
  • Nechajte 10 minút chladiť vo forme na mriežke.
  • Vyberte buchtu z formy na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
  • Zmiešajte jednu šálku cukru s maslom, jedlou sódou a smotanou v malej nepriľnavej panvici.
  • Zahrievajte, kým zmes nepríde k miernemu varu.
  • Zložte z platne a panvicu prikryte.
  • Zvyšok cukru dajte do ďalšej nepriľnavej panvice, zahrievajte na strednom ohni a za stáleho miešania varte, kým sa cukor nesfarbí do tmavo jantárovej farby.
  • Smotanovú zmes pomaly nalejte do skaramelizovaného cukru.
  • Bude prskať, takže neustále miešajte.
  • Varte, kým zmes nedosiahne 115 stupňov Celzia.
  • Odoberte z platne a nechajte asi 2 minúty vychladnúť.
  • Zmes nalejte do misy stolného mixéra vybaveného šľahacím nástavcom.
  • Šľahajte asi 4 minúty.
  • Pridajte soľ a šľahajte ďalšiu minútu.
  • Vychladnutú buchtu potrite polevou a užite si to.
Buchta z cmaru, černicového džemu a pekanových orechov potretá karamelovou polevou servírovaná na tanierikoch.
www.karenskitchenstories.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.