Kokosové rezy s karamelom a čokoládovou polevou

Kokosové rezy s karamelom a čokoládovou polevou

Tak toto je úplná delikatesa! Krémový karamel, čokoláda a kokosové cesto v jednom múčniku? Môže byť niečo lepšie? Vyskúšajte a uvidíte!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/2 šálky trstinového cukru
  • 1/2 šálky strúhaného kokosu
  • 125 g rozpusteného masla

Na karamelovú náplň:

  • 125 g masla, nahrubo nasekaného
  • 80 g trstinového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 400 ml sladeného kondenzovaného mlieka

Na polevu:

  • 200 g čokopiecik
  • 1 lyžica rastlinného oleja

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Vymažte tukom a vyložte papierom na pečenie obdĺžnikovú formu na pečenie s rozmermi 28 x18 cm.
  • Suroviny na cesto zmiešajte a vtlačte do formy.
  • Pečte 15 minút, kým povrch nezezlátne.
  • Pokiaľ máte čas, nechajte vychladiť v chladničke.
  • Znížte teplotu rúry na 160 °C.
  • Vložte maslo, cukor a vanilku do hrnca na stredne nízky plameň.
  • Keď je maslo rozpustené, prešľahajte, aby sa spojilo s cukrom, a potom už len nechajte na sporáku, kým sa zmes nerozvarí.
  • Keď sa v zmesi objavia bublinky, pridajte kondenzované mlieko.
  • Neustále šľahajte po dobu 5 minút.
  • Akonáhle sa v karameli začnú objavovať bublinky, šľahajte 1 minútu a potom ho nalejte na upečené cesto.
  • Nakloňte formu, aby sa karamel rovnomerne rozprestrel.
  • Pečte 12 minút.
  • Nechajte 20 minút chladiť na pulte a potom preložte múčnik na 30 minút do chladničky.
  • Vložte čokopecičky a olej do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry.
  • Ohrievajte v mikrovlnnej rúre po 30 sekundách a medzitým miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí (zaberie to cca 4 x 30 sekúnd).
  • Karamel prelejte čokoládou a rozotrite stierkou.
  • Potom formou jemne zatraste, aby bol povrch úplne rovný.
  • Nechajte v chlade 1 hodinu alebo do stuhnutia.
  • Vyberte z chladničky a nechajte 5 minút odležať, aby čokoláda ľahko vychladla.
  • Potom nakrájajte na rezy a servírujte!
Rezy s karamelom a čokoládou naukladané na sebe.
www.recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.