Tak toto je úplná delikatesa! Krémový karamel, čokoláda a kokosové cesto v jednom múčniku? Môže byť niečo lepšie? Vyskúšajte a uvidíte!
Čo budete potrebovať
Na cesto:
- 1 šálka hladkej múky
- 1/2 šálky trstinového cukru
- 1/2 šálky strúhaného kokosu
- 125 g rozpusteného masla
Na karamelovú náplň:
- 125 g masla, nahrubo nasekaného
- 80 g trstinového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 400 ml sladeného kondenzovaného mlieka
Na polevu:
- 200 g čokopiecik
- 1 lyžica rastlinného oleja
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Vymažte tukom a vyložte papierom na pečenie obdĺžnikovú formu na pečenie s rozmermi 28 x18 cm.
- Suroviny na cesto zmiešajte a vtlačte do formy.
- Pečte 15 minút, kým povrch nezezlátne.
- Pokiaľ máte čas, nechajte vychladiť v chladničke.
- Znížte teplotu rúry na 160 °C.
- Vložte maslo, cukor a vanilku do hrnca na stredne nízky plameň.
- Keď je maslo rozpustené, prešľahajte, aby sa spojilo s cukrom, a potom už len nechajte na sporáku, kým sa zmes nerozvarí.
- Keď sa v zmesi objavia bublinky, pridajte kondenzované mlieko.
- Neustále šľahajte po dobu 5 minút.
- Akonáhle sa v karameli začnú objavovať bublinky, šľahajte 1 minútu a potom ho nalejte na upečené cesto.
- Nakloňte formu, aby sa karamel rovnomerne rozprestrel.
- Pečte 12 minút.
- Nechajte 20 minút chladiť na pulte a potom preložte múčnik na 30 minút do chladničky.
- Vložte čokopecičky a olej do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry.
- Ohrievajte v mikrovlnnej rúre po 30 sekundách a medzitým miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí (zaberie to cca 4 x 30 sekúnd).
- Karamel prelejte čokoládou a rozotrite stierkou.
- Potom formou jemne zatraste, aby bol povrch úplne rovný.
- Nechajte v chlade 1 hodinu alebo do stuhnutia.
- Vyberte z chladničky a nechajte 5 minút odležať, aby čokoláda ľahko vychladla.
- Potom nakrájajte na rezy a servírujte!